Kövér László durván elengedte magát: Nem vagyunk a csicskásai senkinek

Kövér László, az Országgyűlés elnöke azt nyilatkozta, hogy nem érzi kellemetlennek, hogy Magyarország utolsóként fogja ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását. Kövér szerint a svédeknek komolyan kellene venniük Magyarországot, és nem nekik kell könyörögniük azért, hogy tisztázzák a problémákat. Kritizálta a svédek arroganciáját és negligenciáját, és úgy véli, Stockholm nem érti, mit jelent egy védelmi szövetségben a bizalom.

Kövér elárulta, hogy ő nem támogatja a svéd csatlakozást, mert elegendő volt abból, hogy hazájukat unatkozó politikusok olcsó játékának használják. Emellett azt állította, hogy Stoltenberg, a NATO főtitkára, kevés erőfeszítést tett a svéd politikusok meggyőzésére.

Kövér kifejezte, hogy már régen túl lennénk a cirkuszon, ha Stoltenberg feleannyi energiát fordított volna a svéd politikusok meggyőzésére, mint a magyaroknak.



Kövér szerint a svédeknek komolyan kéne venniük Magyarországot, „katonai szlenget” használva ugyanis „nem vagyunk a csicskásai senkinek”, a svédek fejében pedig súlyos félreértés van.