Közel 100 millióért vesz földeket Orbán Viktor apja - óriási birodalom van a kezében, mutatjuk hol

## Orbán Győző, a miniszterelnök apja, földterületeket vásárolna Alcsútdobozon

Az elmúlt napokban újabb földvásárlási ügyletek kerültek napvilágra, ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök apjához, Orbán Győzőhöz kapcsolódóan. A Magyar Közlöny friss kiadásában olvasható, hogy Orbán Győző összesen hét földterületet szeretne vásárolni Alcsútdobozon, mintegy 84 millió forint értékben.

A földterületek összesen mintegy 30 hektárt jelentenek, amelyek közül a legdrágább a hatvanpusztai birtokhoz közel fekszik. Ez a terület az elmúlt években több milliárd forintos beruházásokkal egy hatalmas majorsággá alakult át.

Az Orbán Győző által kiszemelt területek részletei két szerződésben kerültek rögzítésre, melyekben hét helyrajzi számmal rendelkező terület szerepel:

- Alcsútdoboz 0108/16 – 9 hektár – 25,2 millió forint
- Alcsútdoboz 070/3 – 921 négyzetméter – 248 ezer forint
- Alcsútdoboz 070/4 – 921 négyzetméter – 248 ezer forint
- Alcsútdoboz 070/5 – 4 hektár – 11,7 millió forint
- Alcsútdoboz 070/6 – 8 hektár – 22,7 millió forint
- Alcsútdoboz 070/7 – 6 hektár – 16,4 millió forint
- Alcsútdoboz 070/8 – 2 hektár – 7,2 millió forint


E területek mindegyike szántóként van nyilvántartva, az első pedig közel helyezkedik el a hatvanpusztai családi birtokhoz. A többi hat szántó Alcsútdoboz nyugati részén található, Vértesboglár felé.

Az Orbán Győző által birtokolt földterületek nem haladják meg a törvény által meghatározott 300 hektáros limitet. E területek egy részét a KLIL Farm Kft. bérli, míg a hatvanpusztai közelben lévő területet a TaziFarm Kft. használhatja.

A földvásárlási ügyletek kapcsán felmerült kérdésekre Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa nem reagált. Az ügyletek hátterének és céljainak további tisztázása érdekében több érintett fél, köztük Orbán Győző ismertebbé válását várják a nyilvánosság és a szakértők.