Őrjöngeni kezdett egy apuka „Gergő, te egy sz*a*r ember vagy...”

„Gergő, te egy szar ember vagy, aki a fiaimat meg akarod ölni” – őrjöng egy apuka a Magyar Nemzetben

„Nem vagyok most sem újságíró, sem senki, csak egy apa vagyok, aki aggódik a fiaiért. Gergő, te el akarod venni a két huszonéves fiamat, hogy háborúba hajtsd őket!” – kezdi a Magyar Nemzetben megjelent, Sz…r ember vagy, Karácsony Gergely című cikkét Tóth Tamás Antal, némileg Martin Riggset megidézve a Halálos fegyver 2-ből („Ma éjjel nem vagyok zsaru, csak egy ember!”).


A kifakadást az szülte, hogy közel egy éve a budapesti főpolgármester az ATV-ben azt mondta: „Hát éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítja volt ennek a metrókocsis beszerzésnek.” Pontosításra elismerte, hogy nem vagyunk háborúban Oroszországgal, de szankciós listán vannak, ezért nehéz velük megállapodni.

Erről írta azt most Tóth Tamás Antal, hogy: „Ezt nem engedem meg! Aggódom a fiaimért, mert te és a barátaid oda akarjátok őket dobni Putyinnak emberi martalékul. Nem adom! Nem adom, ahogy remélem, nagyon sok szülő sem adja. Nem engedem, hogy Zelenszkijért, Bidenért, Macronért vagy érted, Karácsony Gergely, érted haljanak meg. Te uszítod felelőtlenül az orosz elnököt, te hadat üzensz az oroszoknak. Te odadobnád a fiaimat. De én nem engedem! Mit képzelsz te? Hogyan jössz te ahhoz, hogy hadat üzenj az orosz elnöknek, Oroszországnak?”

Tóth ezután arról ír, hogy Emmanuel Macron „a mi gyerekeinket” odaküldené az orosz tankok és bombák elé, és hogy milyen pusztítással járna, ha Oroszország atombombát dobna ránk, ahogy ezt a Magyar Nemzet nemrég kifejtette.

A szerző ezután végképp teljesen kikészül: „Gergő, te egy szar ember vagy, aki a fiaimat meg akarod ölni, aki Budapestet, hazánk csodás fővárosát el akarod pusztítani. Gergő, nézd meg a második világháború utáni fotókat Budapestről, Hirosimáról, Nagaszakiról! Gergő, te miért akarod elvenni a gyermekeinket? Miért üzensz hadat Oroszországnak? Te normális vagy, Gergő? Van neked felelősségérzeted? Nem, Gergő, nem adom a fiaimat! Gergő, te egy szar ember vagy, amikor kijelented, hogy Magyarország hadban áll Oroszországgal. Te nagyon szar ember vagy, Gergő!”

Tóth Tamás Antal, a Tények egykori második embere egyébként korábban ötéves cégbírósági eltiltást kapott, mivel vállalkozása adóhátralékot felhalmozva szűnt meg, és korábban a több kétes üzletbe is belekeveredett Új Média Kft.-nél volt felügyelőbizottsági tag.

Amikor februárban David Pressman amerikai nagykövet ellátogatott az Országházba, Tóth Tamás Antal arról írt, hogy a megszálló szovjetek sem gyakorolták ilyen durván a hatalmukat. (Mármint azok, akik végigerőszakolták az országot, több százezer embert elhurcoltak kényszermunkára, vérbe fojtották egy forradalmunkat, és 45 évig katonai megszállás alatt tartották Magyarországot.)

A Magyar Nemzet publicistái egyébként mostanában egyre erősebb írásokkal jelentkeznek. Nemrég Ágoston Balázs írt arról, hogy az EU elnyomó szuperállam, a szabadság ellensége, szomorú, hogy 20 éve csatlakoztunk. „Az eurokolhoz nem szabadságot, hanem elnyomást és kifosztást hozott húsz év alatt” – írta a Kínai Kommunista Párt propagandáját fizetett anyagban hirdető pártlap „sátáni figurák”-at és „magát felvilágosodásnak hazudó sötétség”-et emlegetve két nappal azután, hogy lehozta Hszi Csin-ping cikkét.