Magyar Péter szerint Dúró Dóra rendszeresen egyeztet Kocsis Mátéval, Dúró feljelent

Mióta Magyar Péter belépett a közéletbe, többször beszélt már a Mi Hazánkról is. Nem pozitív kontextusban, hanem úgy, mint a Fidesz szatellitpártjáról, aminek képviselői rendkívül jó kapcsolatot ápolnak a Fidesz politikusaival.

A mostani országjárásán a Telexnek már azt állította, hogy a Mi Hazánk alelnöke, Dúró Dóra heti rendszerességgel egyeztet Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével.


Magyar szerint ezeken az egyeztetéseken például arról van szó, hogy milyen olyan javaslatokat nyújtson be a Mi Hazánk, amiket a Fidesz maga nem akar beterjeszteni. Emellett Magyar szerint a Mi Hazánkból egyes képviselők rajta vannak a Fidesz fizetési listáján is.


Megkérdeztük a Mi Hazánkat és Dúró Dórát arról, hogy valóban rendszeresen egyeztet-e Kocsis Mátéval, és ha igen, miért, milyen időközönként, milyen témákban? Azt is megkérdeztük, hogy ez az egyeztetés mióta tart, és ha történt ilyen, akkor milyen olyan javaslatokat nyújtott be eddig a Mi Hazánk, amikről előzetesen a Fidesszel egyeztettek?

Azt írták, Dúró Dóra nem egyeztet Kocsis Mátéval, és „Magyar Pétert a Mi Hazánk Mozgalom feljelenti rágalmazásért, a párttal kapcsolatos kijelentései miatt”.

Megkérdeztük azt is, hogy valóban vannak-e a Mi Hazánkból képviselők a Fidesz fizetési listáján, és ha igen, kik, ők pedig milyen gyakorisággal, mennyi pénzt kapnak? A Mi Hazánk/Dúró Dóra erre ezt írta: „Emiatt az állítása miatt is feljelentjük, éppen ennek a hazugságnak az ellenkezője igaz: mi azt tudjuk bizonyítani, hogy azok a képviselők kerültek fel a Fidesz fizetési listájára, akik elhagyták a Mi Hazánkat, például Fülöp Erik és Volner János, a Fidesz így is próbálta bomlasztani pártunkat. Magyar Péter volt 14 évig a Fidesznek és különböző háttérszerveinek fizetési listáján, sőt saját bevallása szerint még két hónapja is Mészáros Lőrincnek akart dolgozni. A Mi Hazánk egyetlen politikusa sem volt soha a Fidesz fizetési listáján, sőt az én feljelentésemre jogerősen elítéltek Józsefvárosban egy fideszes önkormányzati képviselőt, ahol egyébként pont Kocsis Máté volt a polgármester.”


Magyar Péter állításairól megkérdeztük a Fideszt és Kocsis Mátét is. A cikk megjelenése után Kocsis azt írta, „a korábbi tisztességtelen gyakorlataink” miatt nem akar nekünk nyilatkozni, és a jövőben se keressük.

A Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László szerint már a 2018-as megalakulásuk óta rajtuk van a Fidesz-bélyeg, pedig ő úgy gondolja, hogy „ők iszonyúan távol vannak a Fidesztől”, és „a Fidesz az, aki odajön, és csipeget az ő programjukból”. A Fidesz viszont épp a Mi Hazánk kezdeményezésére írta át a választási szabályokat, és állították vissza a listás választási rendszert Budapesten. Ezután pedig a készpénz kérdésében is egymásra találtak.