Megdöbbentő megrendelést kapott a Honvédelmi Minisztériumtól Mészáros Lőrinc testvére

Az elmúlt évek során Mészáros János cégei rendeléseket kaptak a MÁV-tól, a Honvédelmi Minisztériumtól és a Magyar Közúttól - állítja az Rtl.hu. A nyilvános adatbázisok alapján Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János, tavaly is jelentős sikereket ért el közbeszerzéseken és beszerzéseken. Bár az elnyert munkák pontos összege nem teljesen ismert, a lap becslése szerint Mészáros János cégei közel 7,6 milliárd forint értékű beszerzésben voltak érintettek a vizsgált időszakban, kizárva az alvállalkozói szerepeket.

Például az Adept Enviro Kft. tavaly 2,5 milliárdos keretmegbízást nyert el egy konzorciumban a Naturaqua Zrt.-vel. Emellett a Pegazus Trade Kft. munkaruhákat és védőfelszereléseket szállított a Magyar Közútnak, összesen 350,4 millió forint értékben. Más területeken is aktívak voltak, például a Pegazus Autócentrum Kft. gépjárműbérlési szerződést kötött a Honvédelmi Minisztériummal.


A Híd-Tám Kft. bár tavaly nem nyert közbeszerzést, mégis részt vett közpénzes projektekben. Mészáros János öccsének, Mészáros Lőrincnek, az Agro-Felcsút Kft.-vel pedig komoly szolgáltatási megállapodásuk van az MVM OVIT Zrt.-vel.