Megremeg a Karmelita? - nem akármelyik egyesület csatlakozik Magyar Péter tüntetéséhez

Magyar Péter tüntetésével párhuzamosan rendez demonstrációt Győrben a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület – közölte Pintér Bence, a szervezet polgármester-jelöltje. Az ellenzéki induló, aki egyben az Úgytudjuk.hu újságírója, fel is szólal majd a rendezvényen, továbbá meghallgatják Magyar aznapi felszólalását felvételről. A közlemény szerint a független magyar ügyészség mellett demonstrálnak a nyugat-európai városban is, „mert anélkül Győr búcsút inthet a városnak járó központi EU-s pénzeknek. Ne feledjük, jelenleg pont a hazai korrupció elképesztő mértéke miatt vannak felfüggesztve az EU-s támogatások, független ügyészség nélkül a központi támogatásokat, amik Győrnek is járnak, nem fogja odaadni az EU a magyar kormánynak.”

Pintér Bence az említett egyesület mellett a Momentum és az LMP közös győri polgármester-jelöltje. Nemrég közöltünk riportot Győrből, ebben megszólalt ő is, többek közt kifejtve: „egy város sincs Magyarországon, ahol akkora megszorítócsomagot fogadtak el 2022-ben, mint Győrben.”


A közlemény szerint nem mehetnek el Magyar hangfelvétele mellett az önkormányzati kampányban. Kiemelték, Varga Judit még igazságügyi miniszterként vallotta be, hogy Rogán Antal nyomozati iratokból húzathatja ki a saját nevét. „Márpedig az, hogy egy politikusnak van „szabadulás a börtönből” kártyája, az a jogállam legdurvább megsértése, maga a politikai korrupció. Ezek után nehezen fogja az EU felszabadítani a támogatásokat. Az pedig, hogy a kormány kevesebb EU-s támogatást kap azt jelenti, hogy kevesebb kormánytól érkező támogatás jár majd Győrnek. Ráadásul eddig is inkább csak elvette a győriek pénzét a fővárosi kormány a szolidaritási adóval. Amit meg mégis adott - például a Nemzeti Színházunk felújítására - azt Dézsi Csaba András kótyavetyélte el” – olvasható a szövegben.

Nemcsak független ügyészségre van szükség szerintük, hanem lecserélni a fideszes városvezetést is a TSZV jelöltjeire. Szerintük ők minden probléma nélkül pályázni tudnak és fognak is majd a közvetlen uniós forrásokra. A pénzt az óvodákra, a lakhatási helyzet javítására, a közösségi közlekedésre és Győr útjainak rendbe rakására fordítanák.