Megszólalt Magyar Péter, elárulta milyen információkat fog átadni a Hatóságnak

## Magyar Péter: Együttműködés az Integritás Hatósággal a Rendszerhiba Visszafordításáért

Magyar Péter ügyvéd, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, Facebook-posztjában bejelentette az Integritás Hatósággal való konstruktív egyeztetést és az együttműködés folytatását konkrét ügyek mentén. A közlemény szerint az együttműködés az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos rendszerszintű visszaélések könnyebb felderítése és megakadályozása érdekében történik.

Magyar Péter köszönetet mondott az Integritás Hatóság elnökének, Bíró Ferencnek a "konstruktív egyeztetésért", és kiemelte az egyetértést abban, hogy a hatóságnak erősebb (nyomozati) jogkörökkel kellene rendelkeznie. Ezen túlmenően, említést tett Tényi István volt fideszes politikus feljelentéseiről, és javaslatot tett arra, hogy a jövőben a valódi felelősöket nevezze meg, ne pedig őt támadja.

Korábban Magyar Péter közölte, hogy az Integritás Hatóság beidézte, miután interjúiban szóba kerültek olyan témák, amelyek a hatóság érdeklődését keltették az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatban. A bejegyzésben azt is megjegyezte, hogy bízik abban, hogy az Integritás Hatóság érdemi munkát végez majd, és hangsúlyozta az uniós forrásokkal kapcsolatos vizsgálatok fontosságát.

Az ügyvéd továbbra is kitartóan áll ki az igazságosság és a rendszerhiba kijavítása mellett, miközben hangsúlyozza az Integritás Hatósággal való együttműködés fontosságát az uniós pénzek megfelelő felhasználásának biztosítása érdekében.