Megszólalt Völner Pál: „Felháborít, hogy a családtagjaim fizetését is zárolták!”

A volt igazságügyi államtitkár, Völner Pál állítása szerint karaktergyilkosság zajlott ellene annak érdekében, hogy a későbbiekben ne tudjon politikusként elhelyezkedni. Ezt mondta a Blikknek adott interjújában, melyben a Schadl–Völner-ügyről is beszélt.

A vádirat szerint Schadl korrupciós kapcsolatot alakított ki Völnerrel, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár állítása szerint azonban semmilyen bűncselekményt nem követett el, és ügyvédjével felmentő ítéletre számít. Hozzátette, hogy bár nyolcéves büntetést ajánlottak neki az előkészítő ülésen, szerinte a nyomozás során felállított koncepció egyre gyengébb lábakon áll, és a tények nem támasztják alá a vádiratban foglaltakat.

A volt államtitkár elmondta, hogy családtagjait is zaklatták és velük szemben intézkedéseket tettek, például zárolták a fizetésüket és lefoglalták vagyonukat. Emellett arról is beszélt, hogy soha senkitől pénzt nem kért vagy kapott.

Völner azt is kifejtette, hogy a titkos lehallgatási jegyzőkönyveket végigolvasta, de semelyikben nem talált olyan mondatot, ami arról szólna, hogy ő pénzt kért vagy kapott volna. Összességében úgy véli, hogy mindig törvényesen és tisztességesen járt el, és nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Az interjúból kiderül, hogy Völner továbbra is biztos abban, hogy ártatlan, és határozottan állítja, hogy semmilyen korrupciós tevékenységet nem folytatott.