Menekülnie kellett a Magyar Péter-hasonmásnak Bayer Zsolt tüntetéséről

Menekülnie kellett a Magyar Péter-hasonmásnak Bayer Zsolt tüntetéséről

Péntek este több százan gyűltek össze Bayer Zsolt felhívására az Európai Unió budapesti képviselete előtt, hogy tüntessenek az Európai Bíróság döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurót kell fizetnie a menekültügyi rendszerrel kapcsolatos jogsértések miatt, késedelem esetén pedig napi egymillió eurós bírságot is kiszabhatnak.

A demonstráció kezdetén Bencsik András, jobboldali publicista mondott beszédet, melyben említést tett Magyar Péterről is, őt „Platón ugráló bohócának” nevezve, majd ironikusan meghívta őt a tüntetők közé, mondván, ha „tökös gyerek vagy, akkor csatlakozzál hozzánk!”

A 444 videófelvételein egy Magyar Péter-hasonmás is feltűnik a tüntetésen. Azonban, úgy tűnik, néhány indulatos tüntető nem hallotta meg Bencsik csatlakozásra buzdító szavait, és elüldözték az illetőt a helyszínről. A hasonmásnak végül menekülnie kellett, hogy elkerülje a feldühödött tömeget, amely nem volt hajlandó elfogadni jelenlétét a demonstráción.

Az események jól tükrözik a feszült politikai helyzetet és a megosztottságot, amely Magyarországon uralkodik, különösen az Európai Unióval kapcsolatos viták terén. A tüntetés és a Magyar Péter-hasonmás incidense is rávilágít arra, hogy a politikai szimpátiák és ellentétek milyen gyorsan és hevesen nyilvánulhatnak meg a közéletben.