Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szálló kapott felújítására 1,3 milliárd közpénzt

**Hajdúszoboszló Legendás Szállodája Újra Megnyitja Kapuit: A Hunguest Hotel Béke Felújítása**

Néhány nap múlva lesz négy éve, hogy bezárt Hajdúszoboszló ikonikus szállodája, a Hunguest Hotel Béke. Az épület még mindig zárva tart, de a felújítás továbbra is folyamatban van, és idén végre megnyitják az újratervezett, modernizált szállodát. A helyi kereskedelmi egységek nagyon várják már a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szálloda újranyitását.

A Hajdúszoboszlói Béke szálloda, vagy hivatalos nevén a Hunguest Hotel Béke, már négy éve zárva tart. Az épület főbejáratánál még mindig látható az a diszkrét felirat, mely arra figyelmeztet, hogy a koronavírus-járvány miatt a hotel ideiglenesen bezárt. Azóta az épület üresen áll, és a kerítés körülötte megakadályozza a kíváncsi tekintetek bepillantását. Azóta azonban a helyi vállalkozások és kereskedők csak találgatják, hogy mi történik a bezárt szállodában, és mikor nyitja meg újra kapuit. Az épület körül kialakult bizonytalanság sokatmondó: a turisták hiánya és a szálloda bezárása jelentős bevételkiesést okozott a környező üzleteknek.

A Hajdúszoboszlói Béke szálloda 1963-ban nyitotta meg kapuit, és az évek során vált a város egyik legjelentősebb szimbólumává, meghatározva a település fejlődését. A szállodát üzemeltető Hunguest Hotels szállodalánc 2020-ban döntött a bezárásról, ami az összes többi Hunguest Hotels tagot érintette. A döntést a foglalások jelentős visszaesése és a vendégek, valamint a munkavállalók egészségének védelme indokolta.

Az újranyitást közel 100 új munkahely teremtésével tervezik, és várhatóan évente több mint nyolcvanezer vendégéjszakát biztosít majd Hajdúszoboszló turisztikai szolgáltatásaihoz. A szálloda felújítása közel 1,3 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, melyet az Opus Global Nyrt. biztosít. A beruházás során az épület teljes gépészeti rendszere megújul, valamint a szobák, közösségi terek, étterem-konyha és a recepció-lobby is teljes körű felújításon esik át. Az újranyitás után a szálloda több mint 200 felújított szobával, 400 főt meghaladó rendezvénykapacitással és korszerű wellness szolgáltatásokkal várja majd a vendégeket.

Bár az újranyitás pontos időpontja még nem tisztázott, a Hunguest Hotel Béke tervei szerint a szálloda 2024 második felében nyitja meg kapuit a vendégek előtt. A város egyik legnagyobb múltú szállodájaként a Hunguest Hotel Béke lehetőséget kínál majd a nemzetközi és országos rendezvények, valamint a helyi események lebonyolítására, és a helyi lakosok számára is elérhetővé teszi majd fürdő- és vendéglátás szolgáltatásait.