Mi jöhet még? Kiderült mit keresett Felcsút környékén K. Endre aki kegyelmet kapott

A Felcsút környéki keresztény-konzervatív körökben rendszeresen megfordult V. János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofil bűncselekmények miatt elítélt igazgatója és helyettese, K. Endre, aki tavaly elnöki kegyelemben részesült. Az ügyről szóló hírek alapján kiderült, hogy Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatás alkalmával adta meg K. Endrének a kegyelmet 2023 áprilisában. A kegyelem lehetővé tette számára, hogy a börtönből szabaduljon, de az esemény kevés nyilvánosságot kapott.

Az igazgató, V. János éveken át zaklatta a gyerekeket, amiért 8 év börtönbüntetésre ítélték. Helyettese, K. Endre másodrendű vádlottként 3 év 4 hónapot kapott. Az ítélet szerint ő volt az, aki tudott az igazgató cselekedeteiről, és hamis vallomást írt alá egyik gyermek nevében.

Az elnöki döntés értelmében K. Endre büntetésének egy részét 5 év próbaidőre felfüggesztették, valamint elengedték a foglalkozástól és a közügyektől való eltiltás büntetését. Ezenkívül priusz sem lesz.


Az esetről szóló cikkek szerint mind az igazgató, mind pedig helyettese kapcsolatban állt a Felcsút környéki fideszes körökkel. K. Endre aktívan részt vett a sportéletben, szervezte az országos gyermekvédelmi sporteseményeket és sporttáborokat, valamint kapcsolatban állt a Felcsút fociakadémiájával. A politikai kapcsolatai szerepet játszhattak kegyelmi kérvénye pozitív elbírálásában, de az elnöki irodától erre vonatkozó tájékoztatás nem érkezett.

Az elnöki hivatal korábban közölte, hogy Novák Katalin elnöksége alatt nem kapnak kegyelmet a pedofil bűncselekményekért elítéltek. Az ügyet kirobbantó fiatal az RTL Híradónak nyilatkozva üzent a köztársasági elnöknek, hogy szégyellje magát.