Milliárdos osztalékot vett ki médiacégéből Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília

Hiába, a takarékos gazdálkodás meghozza a gyümölcsét.

Megvárta a választás másnapját céges beszámolója feltöltésével Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata titokzatos pénzgyára, a Top News Hungary – hívta fel a figyelmet a K-Monitor. A tíznapos késésnek nem véletlenül tulajdonít politikai indokot a portál: a hétfőn késő este leadott mérleg alapján a méltán ismeretlen twn.hu bulvároldalt kiadó cég elképesztő profitot termelt 2023-ban: 1,27 milliárdos nettó árbevételéhez – amelyhez 31 millió egyéb bevétel csapódott – képest 1,16 milliárd forint volt az adózás utáni eredmény.

Az elképesztő eredmény nyilván a takarékos gazdálkodásból ered: a 9 főt alkalmazó cég személyi jellegű ráfordítása mindössze 64,5 millió forint volt tavaly, az egyéb ráfordításokkal együtt is alig több mint százmillió forintot költött a társaság.


A két barátnő talán nem maradéktalanul boldog, hiszen 2022-ben még 1,36 milliárdos volt a profit, és 2021-ben is 1,33 milliárdos eredménnyel zárt a cég. Mindenesetre megtalálták a vigaszt: a két tulajdonos összesen 1 milliárd 56 millió 273 forint osztalék kivételéről döntött.

A Top News Hungary többségi tulajdonosa Rogán-Gaál Cecília, mellette 20 százalékos tulajdonrésze van Sarka Katának, az egymilliárdot meghaladó összegen ketten osztoznak. Nem ez egyébként az egyetlen cége a rendkívül sikeres üzletasszonypárosnak, a Nakama & Partners tavalyi évre vonatkozó beszámolójával azonban még adósok a tulajdonosok.

Szintén hétfő este felkerült viszont a beszámolója a Netrise Kft.-nek, amely Sarka férjének, a kormány kedvenc őrző-védő cégének számító Valton Zrt.-ben tulajdonos Bessenyei Istvánnak az érdekeltsége. A FemCafét üzemeltető társaság 3,36 milliárdos árbevétel után 2,53 milliárdos profitot ért el, ebből Bessenyei 1,83 milliárd forintot meghaladó osztalékot vesz fel a taggyűlési határozat döntése alapján.