Most jött: váratlanul megszólalt Völner Pál ügyvédje

Völner ügyvédje: Senki sem értesítette Völner Pált, hogy titkos megfigyelés zajlik ellene

Sem fél évvel, sem három nappal korábban nem értesítette senki arról Völner Pált, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene – közölte a 24.hu-val a volt államtitkár ügyvédje. Pap Gábor szerint ha lett volna ilyen figyelmeztetés, akkor Völner ezt azonnal jelezte volna az Országgyűlés mentelmi bizottságának, hiszen egy parlamenti képviselő lehallgatását törvény tiltja a mentelmi joga miatt. Ezt a büntetőügy tárgyalásán is szóvá tették már.

A Telex birtokába került anyagok alapján azonban látható, hogy változás állt be Völner Schadlhoz való viszonyában azután, hogy a Karmelitában járt, hivatalosan csupán egy szokásos munkamegbeszélésen. A változás menetét ebben a videónkban mutatjuk be részletesen


Az ügyvéd azután nyilatkozott, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen volt felesége, Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Völnert figyelmeztették, hogy nyomozás folyik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és így a vele kapcsolatban álló Völner ellen is.

A felvétel szerint Varga is Rogán Antal emberének tartotta Schadlt, de már késő volt ahhoz, hogy kimentsék a helyzetből, mert a legfőbb ügyész, az egykori Fidesz-képviselő Polt Péter az ügyészségen belül „nem ura a helyzetnek.”