Négycsillagos wellness hotelekben képzik a tanárokat Schmidt Máriáék

## Schmidt Mária alapítványa luxusszállodákban képezi a tanárokat

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK) újabb közbeszerzésén keresztül ismét a Prekog Alfa Kft.-vel működik együtt, ezúttal a történelem- és társadalomtanárok továbbképzésében. Az alapítvány a miniszterelnökségen keresztül érkező állami támogatásból szervezi meg a képzést, melynek keretében a pedagógusokat két négycsillagos wellness hotelben képzik.

A képzésre azért került sor, hogy a tanárok bővíthessék tudásukat a Digitális tananyagok és használatuk pedagógiai módszertani lehetőségei a XX. századi történelem tanításában című tananyag révén. A képzést 2023. október 13-15. között és október 20-22. között rendezik meg a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsoriban és a ráckevei Duna Relax Hotelben.

Érdekesség, hogy mindkét szálloda kapcsolatban áll olyan személyiségekkel, akik köthetők a magyar politikai elithez. A Balneo Hotel Zsori a felcsúti polgármester, Tiborcz István érdekeltségeként van említve, míg a Duna Relax Hotel tulajdonosa Klemm Balázs, a magyar turisztika egyik kulcsfigurája.

A képzési program keretein belül a Prekog Alfa Kft. felel az előkészítésért, szervezésért és lebonyolításért, amelyre összesen legalább 500 résztvevő számára vállaltak el kötelezettséget 2023 végéig. A résztvevőknek fejenként 160 ezer forintért kínálnak képzést, mely tartalmazza a szállást, a technikai és oktatási eszközöket, valamint a cateringet is, ami fejenként további 65 ezer forintba kerül.

Az alapítvány nem reagált arra a kérdésre, hogy miért tartják fontosnak a személyes jelenlétet az online tananyagok esetében, és hogy az általuk felkínált összeg megfelel-e a valós költségeknek. Az előző közbeszerzéseken túlmutatva, a Prekog Alfa Kft. már korábban is kivette részét az alapítvány képzéseinek szervezéséből, mint például a Trianon témakörében, amiért nettó 630 millió forintot kaptak.

Az alapítvány jelenlegi vezetője, Schmidt Mária, nem csupán az alapítvány főigazgatója, de szoros kapcsolatban áll a politikai elit egyes tagjaival, mint például az egyik tulajdonos a Szabad Európa által említett cégben, Gasparek Ferenc. Schmidt Mária hírneve azonban nemrégiben egy másik esemény kapcsán is felmerült a nyilvánosságban, amikor a kormányfő, Orbán Viktor a horvát tengerparton nyaralt egy villa birtokában, mely az LMP társelnökének, Ungár Péternek a nővéreé - az Ungár Péter édesanyja pedig épp Schmidt Mária.