Nem akárhol pakol le Orbán Győző cége építési hulladékot - "Családom és jómagam testi épségéről van szó"

Óriási üzletet kaparintott meg a miniszterelnök apja – állítja Hadházy Ákos.

„Már meg is kapta a környezetvédelmi engedélyt Orbán Győző óriási üzlete: építési hulladékkal (sittel) fogja feltölteni a gánti kőbányát” – írja Hadházy Ákos. A független képviselő egy fotót is mutat, amelyen az látszik, hogy már meg is kezdték törmelék lerakását, pedig ezt csak akkor tehetnék, ha átválogatták a hulladékot, de a helyiek szerint annak nincs nyoma, hogy válogató üzemelne már a telepen.


Hadházy „vicces véletlennek” tartja, hogy miközben a Fidesz-KDNP­–kormány a teljes hulladékbizniszt a MOL-nak adta át, egyetlen kivételt hagyott, mégpedig az építési inert hulladékot. „Pont azt, amire a miniszterelnök apjának szüksége volt” – teszi hozzá. „Ezen az Orbán család hatalmasat fog kaszálni, a bontási hulladék elrakása jó nagy, zsíros üzlet.”

Hadházy szerint a gántiak aggódnak a helyi karsztvízbázis és a szálló por miatt. Egy lakos erről számolt be a képviselőnek: „Az elmúlt napokban olyan dolgok történtek velem és családtagjaimmal, ami arra int, vegyem figyelembe azokat a tanácsokat, melyeket eddig ismerőseim tettek. Családom és jómagam testi épségéről van szó. Sajnos nem tudom tovább folytatni az ügyet én személy szerint.”