Nem akármire kérte Magyar Péter a támogatóit - óriási mozgósítás

Magyar Péter kilenc kérdést tett fel az Orbán-kormánynak

Szerinte a lejáratásával az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai és jogi botrányáról próbálják elterelni a figyelmet.

Magyar Péter bejegyzésében kiemelte, az Orbán-kormány és az adófizetői pénzekből működő propaganda nem adott választ arra,

igaz-e, hogy a Végrehajtói Kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt?

igaz-e, amit az akkori igazságügyi miniszter állított, hogy Völner Pál miniszterhelyettest már fél évvel a gyanúsítások előtt figyelmeztették arra, titkos megfigyelések zajlanak?

és igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati iratokból a rájuk nézve terhelő részeket?

A következő kérdéseket a kormány mellett az ügyészségnek is címezte:

hogyan várható el, hogy az ügyészség objektívan kivizsgáljon olyan bűncselekményeket, amelyekben a nyomozó hatóság is érintett lehet?

hogyan jelentheti ki az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatta tanúként az információval rendelkező kormánytagokat?

miért nem hozza nyilvánosságra az ügyészség, hogy milyen ügyben hallgatta meg tanúként Varga Judit volt igazságügyi minisztert?

mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt?

mi a célja a kormánynak azzal a jogszabálytervezettel, amely alapján a jövőben az igazságügyi miniszter bármikor belenézhetne ügyészségi iratokba?

és igazak-e azok az értesülések, melyek szerint a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy még inkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?

„A kormánynak és az adófizetői milliárdokból folytatott propagandának jelenleg az az egy célja van a lejáratásommal, hogy a fenti kérdésekről és ezzel az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai és jogi botrányáról elterelje a figyelmet” – összegzett Magyar Péter. Egyben arra kérte támogatóit, hogy minden propaganda-bejegyzéshez, minden kormányzati politikus oldalára másolják oda ezeket a kérdéseket.