Németh Szilárd az eddigi legkeményebb támadást kapta: azért záratott ki bennünket a Fideszből, mert nem loptunk neki

# Németh Szilárdot vádolják a csepeli Fidesz kizárása miatt: "Nem loptunk neki"

Csepel, Budapest egyik meghatározó kerülete, politikai háború színtere lett az elmúlt években, különösen az önkormányzati vagyont körül kialakult viták miatt. Az egykori csepeli Fidesz elnöke, Németh Szilárd most a vádak középpontjába került, miután korábbi társait, köztük Ábel Attilát és Borbély Lénárdot, kizárta a pártból. Az érintettek szerint a kizárást az indokolta, hogy nem voltak hajlandóak "lopni" az önkormányzati vagyonból a rezsibiztosnak és volt csepeli polgármesternek, Németh Szilárdnak.

Ábel Attila, aki korábban Csepel Fideszének vezetője volt, az ATV Start című műsorában számolt be a történtekről. Ábel szerint Németh Szilárdot nem hagyta nyugodni, hogy már nem ő irányítja Csepelt, ezért igyekezett megszerezni az önkormányzati vagyon egy részét. Ábel egy levelet is bemutatott, amelyben arról volt szó, hogy a csepeli önkormányzatnak át kell adnia mintegy 12 milliárd forint értékű vagyonát Németh Szilárdnak, aki ezt alapítványához címezte volna.

A helyi Fidesz és Németh Szilárd közötti feszültség már korábban is érezhető volt. Borbély Lénárd, aki szintén kizárták a Fideszből, volt a csepeli polgármester, ám a viszonya a párttal megromlott. Bár Borbélyt a Fidesz-KDNP jelöltjeként kétszer választották meg a kerület vezetőjévé, 2022-ben mégis feloszlatták a csepeli Fidesz alapszervezetét, és az új szervezetbe már nem vették fel. Ugyanakkor Borbély továbbra is a Fidesz-KDNP-frakció tagja a Fővárosi Közgyűlésben.

Ábel Attila úgy véli, hogy a feszültség hátterében Németh Szilárd önkormányzati vagyon iránti követelése állt, ami szerinte hűtlen kezelésnek, köznyelven lopásnak minősül. Ábel nyilatkozatában elmondta: „Németh Szilárd azért záratott ki bennünket a Fideszből, mert nem loptunk neki.”

A csepeli Fidesz tagjai szerint ezek a vádak alaposak, és arra utalnak, hogy a politikai életben is gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amikor az önkormányzati vagyon használata politikai célokra vezet. A helyi politikai körök figyelemmel kísérik az események alakulását, melyek tovább mélyíthetik a Fidesz belső szakadásait, és jelentős hatással lehetnek a kerület politikai jövőjére is.