Nincs még vége: Sokkal nagyobb bajban van az ellenzék, milliárdos bírság van kilátásban

Az ÁSZ-elnök ma arról beszélt, hogy van egy közel 1,5 milliárdos tétel, amely jó eséllyel tiltott kampánytámogatásnak minősülhet még. Windisch László elmondta: vizsgálták a Megafon érintettségét és a Fidesszel való kapcsolatát is.

Az ellenzéki pártok reagálnak az Állami Számvevőszék kedden közzétett részjelentésére, amelyben szabálytalanságokat találtak az ellenzéki pártok kampányfinanszírozásában. A pártok úgy vélik, hogy a büntetés időzítése szándékosan a választások elé került, és politikai irányultságot tükröz.

A Momentum elnöke, Donáth Anna szerint az újabb, 520 millió forintos bírság az ellenzéki pártokra, köztük a Momentumra, politikai ellehetetlenítési kísérlet része. Úgy véli, hogy az összefüggést lehet látni az újabb büntetés és a kormányoldal pedofilbotránya között.

Az MSZP bírósági úton igyekszik elégtételt szerezni az igazságnak, és nem ismeri el az ÁSZ megállapításait. A párt szerint az ÁSZ döntése politikai irányultságot mutat és az ellenzéki pártok ellehetetlenítéséről szól.


A DK szerint nem kért, nem kapott és nem használt fel külföldről származó pénzügyi támogatást, mégis közel 90 millió forintos bírságra számíthatnak. Úgy vélik, hogy az Állami Számvevőszék célja az elhallgattatás, de ezt nem fogják hagyni, és minden jogi lépést megtesznek az ügyben.