Orbán egyetlen tollvonással megmozgatott 51 milliárdot - kapott a sport is és az egyház is, itt a lista

A kormány friss költségvetési átcsoportosításokat hagyott jóvá, melyekről a Magyar Közlönyben kedden megjelent határozat tájékoztat. Ennek értelmében összesen 51 milliárd forintot vontak el a központi tartalékból. A legfontosabb kiadási területek között szerepel:

- Gazdaságfejlesztésre, különösen a gazdasági ellenálló képesség erősítésére és ipari technológiák bevezetésére 27 milliárd forint.
- A Hungaroring infrastrukturális fejlesztésére 10 milliárd forint.
- Egyházi programok támogatására és fejlesztésekre 7 milliárd forint.


Ezen kívül, az átcsoportosítás részeként 3,2 milliárd forint kerül az Igazságügyi Minisztériumhoz és 3,7 milliárd forint a Pénzügyminisztérium dologi kiadásaira. A Belügyminisztérium alá tartozó vízügyi igazgatóságok 2 milliárd forintot kapnak beruházásokra, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium 2,2 milliárd forintot utal az Építési és Közlekedési Minisztériumnak a hozzájuk tartozó cégek tulajdonosi jogainak gyakorlásával kapcsolatos költségekre.

A rezsivédelmi alap "lakossági rezsivédelem" alapjából 17 milliárd forintot csoportosítottak át a "villamosenergia-termelés mint rendszerbiztonsági szolgáltatás kompenzálására", míg a versenyszektor támogatására szánt alapból 4,1 milliárd forintot fordítanak az "ipari fogyasztók veszélyhelyzeti rezsitámogatásával összefüggő kiadásokra".