Kövér László magabiztos: váratlanul megszólalt Magyar Péterről is, egyáltalán nem tartja ellenfélnek

Kövér László szerint Magyar Péter nem veszélyezteti a Fidesz többségét az EP-választáson

Kövér László országot jár. Szerdán Pécelen tartott lakossági fórumot, csütörtökön pedig Salgótarjánban. A 444 riportja szerint a Robert Fico elleni merényletről nem beszélt, de láthatóan megerősítették a házelnök védelmét.

A beszámoló szerint lényegében pont ugyanarról beszélt, mint szerdán Pécelen:

Az első világháború óta nem volt olyan jó Magyarországon, mint most.
Végre újra van nemzetpolitika.
A migráció veszélyes.
A nyugdíj- és béremelések, családtámogatások, munkahelyteremtés mellett a legzseniálisabb megoldás a közmunkaprogram.
Az Európai Unió rossz irányba tart, ezért ugyan eddig inkább szimpátiaszavazás volt, most nagyon fontos az EP-választás.
Sokan az Európai Egyesült Államok felépítésén dolgoznak, ami nagyon rossz lenne, Magyarország csak tartományi szerepet kapna.
A két előadás nem egyezett 100 százalékban, csütörtökön például beszélt arról, hogy milyen jó a keleti nyitás és az, hogy itt járt a kínai elnök, valamint arról, hogy amikor 1981-ben Lengyelországban bevezették a hadiállapotot,


„a miniszterelnök is ott ült zalaegerszegi sorkatonaként az indulási körletben, géppisztolyt szorongatva”.

Megemlítette Magyar Pétert is, szerinte nem az ország valós érdekeit tartja szem előtt. Még a 444 néhány kérdésére is válaszolt a beszéde után. Azt mondta, hogy szerinte a Fidesz többséget fog szerezni az EP-választáson, nem gondolja, hogy ezt Magyar Péter vagy más ellenzéki párt veszélyeztetné, de mandátumbecslésbe nem bocsátkozott.