Óriási botrány: Százezer üres nemzeti konzultációs ív jelent meg a magyar kormány brüsszeli villája előtt

Az aHang aktivistái az aktuális brüsszeli EU-csúcs alkalmából szerveztek akciót: százezer üres nemzeti konzultációs ívet helyeztek el dobozokban a Rue de la Loi-n található épület előtt, amit nemrégiben vásárolt meg a magyar kormány tízmillió euróért.

A szervezet eredetileg egymillió üres ív gyűjtését tűzte ki célul tiltakozásképpen a kormány legutóbbi "szuverenitásvédelmi" témájú konzultációja ellen. Múlt péntekig 300 ezer ívet sikerült összegyűjteniük. Az ívek közül százezer került az Orbán Viktor brüsszeli "főhadiszállásaként" emlegetett villája elé, ahol az aktivisták sajtótájékoztatót tartottak, előtte pedig közleményt juttattak el az uniós állam- és kormányfőkhöz.

Szalóki Viktor, az aHang szóvivője a tájékoztatón kifejtette, hogy az Orbán-kormány szisztematikusan próbálja aláásni az Európai Unióba vetett bizalmat, és erre példa a milliárdokba kerülő nemzeti konzultáció is. Szalóki szerint "Orbán Viktor maga ismerte el a nemzeti konzultáció hiteltelenségét, amikor ő maga is megszavazta a mai napon az Ukrajnának járó 50 milliárd eurós segélycsomagot".