Óriási botrány: feljelentést tettek a rendőrségen Márki-Zay Péter kijelentései miatt

Tényi István, egykor fideszes politikus, bejelentést tett a rendőrségnél Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) EP-listavezetőjének kijelentése miatt. A hódmezővásárhelyi polgármester szombaton arról beszélt, hogy a kormánytagok „attól félnek, hogy lógni fognak”.

Tényi István közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tett feljelentést Márki-Zay Péter ellen. A volt fideszes politikus úgy véli, hogy Márki-Zay kijelentése már nem fér bele a véleménynyilvánítási szabadság fogalma alá.

Ezenkívül Tényi István más ügyekben is intézkedett. Feljelentést tett Magyar Péter jogász kijelentései miatt, amelyek a Partizán műsorában hangzottak el. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája (KR NNI) több bűncselekmény miatt is nyomoz az ügyben.


Február 14-én Tényi István közérdekű bejelentést tett David Pressman miatt is, ezúttal a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál. Tényi azt kifogásolta, hogy a budapesti amerikai nagykövet káros közéleti szerepet vállal, és úgy véli, hogy nem engedhetik meg, hogy külföldről támogatott média befolyása destabilizálja a helyzetet.