Óriási dolgot jelentett be Szijjártó: Magyarország fogja diktálni egy technológiai világforradalom tempóját

## Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját

A világ egyik legnagyobb elektromos autógyártójának, a kínai BYD-nek, köszönhetően Magyarország mostantól nem csak követi, hanem diktálja is a globális technológiai forradalom tempóját. Erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a BYD magyarországi autógyárában rendezett ünnepségen pénteken Budapesten.

A miniszter üdvözölte a BYD szegedi gyárának építését, amely több milliárd eurós beruházással több ezer új munkahelyet hozott létre. Ennek eredményeként Magyarország végre nemcsak követi a technológiai fejlődést, hanem élen jár benne, aminek köszönhetően nem fut vagy kullog az események után.

Szijjártó hangsúlyozta, hogy az elektromos autóipar hatalmas növekedés előtt áll, és a BYD beruházása hosszú távú garanciát jelent a magyar gazdaság növekedési pályájának fenntartására. Ezzel a lépéssel Magyarország ismét bizonyította a keleti nyitás stratégiájának sikerét, felismerve a keleti gazdaság növekedési potenciálját.

Az elmúlt években Magyarország az egyik legvonzóbb célponttá vált a kelet-ázsiai beruházók számára, és a BYD beruházása tovább erősíti ezt a pozíciót. Ez az ötödik autógyár Magyarországon, ami bizonyítja, hogy az ország az európai autógyártás egyik vezető hatalma.

Az új BYD gyár már most is hatalmas érdeklődésre tart számot, még a forgalmazás előtt is sokan érdeklődnek az autók iránt. Ez a siker pedig nemcsak a BYD-nek és a kormánynak, hanem a magyar autósoknak is köszönhető, akik azonnal megszerették a BYD járműveket.

A miniszter a világ jelenlegi bizonytalanságaira is utalt, hangsúlyozva, hogy az elektromos autóipar az egyik olyan terület, amely biztos jövőt ígér. Az autóipar átalakulása új világgazdasági realitást hoz létre, és a BYD és Magyarország sikere egyértelműen bizonyítja, hogy az elektromos autóiparban való részvétel milyen fontos lehetőségeket teremt mind a vállalatok, mind pedig az országok számára.

Az ünnepségen a BYD vezetői is jelen voltak, akik először látogattak el személyesen Magyarországra. Ez a lépés egyértelműen jelzi, hogy a BYD is komolyan veszi a magyarországi jelenlétét, és hosszú távú partnernek tekinti az országot.