Összefogtak Magyar Péter követői: Közel 15 millió forint pénzbeli adomány alig pár óra alatt de ez még nem minden

Humanitárius Segítségnyújtás: Magyar Péter és a Medspot Alapítvány Útja Kijevbe és Kárpátaljára

Magyar Péter, a Medspot Alapítvány vezetője és a TISZA Párt képviselője, a közösségi médián keresztül köszönte meg a rengeteg önzetlen felajánlást, melyeket az ukrajnai humanitárius látogatásukra kaptak. A bejegyzés szerint néhány óra alatt közel 15 millió forint pénzbeli adomány gyűlt össze, valamint óriási mennyiségű orvosi felszerelés, gyógyszer, higiéniai eszköz, tartós élelmiszer és baba-mama csomag érkezett felajánlásként.

A felajánlások a Medspot Alapítvány és a TISZA Párt kijevi és kárpátaljai humanitárius látogatásának támogatására érkeztek. Az adományok célja, hogy segítséget nyújtsanak a nehéz helyzetben lévő ukrán és magyar embereknek.

Út Kijevbe


Magyar Péter és csapata holnap hajnalban indul el Kijevbe három kisbusszal, egy szállítójárművel, Ricsivel – a közönségkedvenccel – és két mentőautóval. Várhatóan késő este érkeznek meg az ukrán fővárosba. Az út során elsőként csütörtök reggel a lebombázott kórházba látogatnak el, majd oda, ahova a sérült gyermekeket szállították. Ezt követően indulnak vissza Kárpátaljára, és csütörtök éjszaka érkeznek Ungvárra.

Találkozók és Támogatás

Pénteken Magyar Péter és csapata Ungváron és Beregszászon találkozik a magyar közösség tagjaival és egyházi vezetőkkel. Ezek a találkozók célja, hogy további támogatást nyújtsanak a helyi közösségeknek, és személyesen is kifejezzék szolidaritásukat és segítségüket. A csapat várhatóan péntek este érkezik haza.

Fókusz a Civileken

A látogatás során nem találkoznak politikai vezetőkkel, kizárólag civilekkel. Ez hangsúlyozza a humanitárius misszió központi üzenetét: a politikai hovatartozástól független segítségnyújtást és szolidaritást.

Válasz a Támadásokra

A bejegyzés kitér a tegnapi szörnyű orosz rakétatámadásra is, amely a kijevi gyermekkórházat érte. Magyar Péter mély megdöbbenését és felháborodását fejezte ki az eseményekkel kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy nincs háborúzó gyermek. Az ártatlan gyermekek nem tehetnek semmiről, és még esélyük sem volt az életre.

Szolidaritás és Békeüzenet

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a magyarok, politikai hovatartozástól függetlenül, mind elutasítják az erőszakot és a háborút. Szolidaritásukat fejezték ki az ukrán emberek iránt, különös tekintettel a gyermekek egészségére és biztonságára, mely a legfontosabb számukra.

Az önzetlen segítségnyújtás és az erőszak elutasítása központi értékek, amelyek irányítják a Medspot Alapítvány és a TISZA Párt humanitárius misszióját. Magyar Péter és csapata elkötelezett amellett, hogy támogatást nyújtsanak a rászorulóknak, és hogy kifejezzék a béke és együttérzés üzenetét minden érintett közösség számára.

Magyar Péter posztjának szövegét változtatás nélkül közöljük:

Köszönjük a rengeteg önzetlen felajánlást! Pár óra alatt majd 15 millió forint pénzbeli adomány és óriási mennyiségű orvosi felszerelés, gyógyszer, higiéniai eszköz, tartós élelmiszer, baba-mama csomagok érkeztek felajánlásként a Medspot Alapítvány és a TISZA Párt kijevi és kárpátaljai humanitárius látogatásához.

Mindenkinek köszönjük a nehéz helyzetben lévő ukrán és magyar emberek nevében❤️
Holnap hajnalban 3 kisbusszal, egy szállító járművel, a közönségkedvenc Ricsivel és két mentőautóval elindulunk Kijevbe. Várhatóan késő este érkezünk meg.

Csütörtök reggel ellátogatunk a lebombázott kórházba, majd oda, ahova a sérült gyereket szállították. Majd elindulunk vissza Kárpátaljára.
Csütörtök éjszaka érkezünk Ungvárra. Pénteken ott is és Beregszászon is találkozunk a magyar közösség tagjaival és egyházi vezetőkkel. Várhatóan pénteken este érkezünk haza.

A látogatás során nem találkozunk politikai vezetőkkel, csak civilekkel.

A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre.

Mi magyarok, politikai hovatartozástól függetlenül mind elutasítjuk az erőszakot és háborút. Szolidárisak vagyunk, a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb számunkra.