Megdöbbentő szórólapok kerültek Lengyelországban a magyarok autóira - Orbánnak üzentek velük

Zakopanéból üzent egy ukrán újságíró Orbán Viktornak, egy szokatlan, de hatásos eszközzel. A lengyelországi népszerű turisztikai célpont, Zakopane, évek óta fogadja a magyar turistákat, és most egy helyi lap, a Tygodnik Podhalanski meglepő lépésre szánta el magát: egy magyar nyelvű cikket közölt, melyben az ukrán újságíró, Ludmila Szorokovszka, nyílt levél formájában szólította meg Orbán Viktort.

Szorokovszka, aki az ukrajnai Herszonból menekült Lengyelországba, érzelmekkel teli sorokban fogalmazta meg aggodalmát és kérdéseit a magyar miniszterelnökhöz. Az újságíró nem érti, miért állna Orbán Viktor a keleti szomszéd, Vlagyimir Putyin oldalán, aki bombázza az ő otthonát, Ukrajnát. Kérdéseivel rámutat arra, hogy miért akadályozza meg Orbán Viktor azt a segítséget, amit az Európai Unió nyújt Ukrajnának.

A Tygodnik Podhalanski közösségi oldalán közzétett üzenetben hozzáteszik, hogy a magyaroknak nincs szabad médiájuk, ezért próbálnak emlékeztetni rájuk arra, hogy milyen módon támogatják Putyint. A cél, hogy a magyar vendégek is lássák ezt az üzenetet, ezért a szórólapokat nemcsak a helyi szállásadóknál helyezik ki, hanem a magyar rendszámú autók szélvédőjére is eljuttatják.

Az ötletgazdák abban reménykednek, hogy ez az akció segíthet enyhíteni a magyar média nehéz helyzetéből adódó problémákat. A szórólapokkal és a nyílt levéllel Zakopane nem csupán egy turisztikai célpontként szolgál, hanem egyfajta üzenőtáblaként is működik, amelyen keresztül az emberek megoszthatják véleményüket és aggodalmaikat. Ez az esemény rávilágít arra, hogy a politikai viták nemzetközi szinten is megjelennek, és az emberek különböző módokon próbálnak hatást gyakorolni az események alakulására.