Robbant a hír: Áder János húga beperli Dobrev Klárát is

**Áder János Húga Perel Dobrev Klárát: Rágalmazás és Személyiségi Jogok Megsértése a Vád**

Áder János, Magyarország volt köztársasági elnökének húga, Pölöskei Gáborné Áder Annamária, pert indít Dobrev Klára ellen. Az ügyben rágalmazás és személyiségi jogok megsértése a vádpont. Az eset egy politikailag fűtött közegben játszódik, melyben az ellenzéki Demokratikus Koalíció képviselője, Dobrev Klára, olyan állításokat tett, melyek szerint Áder János húga, a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként tudott a bicskei pedofil igazgatóról, de nem tett semmit az ügyben.

Áder János rámutatott, hogy Dobrev Klára nyilatkozataival nemcsak becsületébe taposott, de olyan vádakkal illette, melyeket ő soha nem követett el. A politikus azt is hozzátette, hogy mindhárom állítás, melyet Dobrev Klára tett, valótlan és hazug. Az ügy jelentős figyelmet kap Magyarországon, hiszen politikai vezetők között zajló per nem mindennapi esemény.

Az ügy kiterjed Gy. Németh Erzsébet ellen is, aki szintén az állítólagos rágalmak célpontja lett. Áder János nem kíván perelni az ügyben, azonban húga számára világos volt, hogy jogi úton kell megvédeniük becsületüket és jó hírnevüket.

Az ügy még további mélyebb rétegeket is felvonultat. A 2011-es bejelentés után, mely szerint a bicskei gyermekotthon igazgatója zaklathatta a gyerekeket, Pölöskei Gáborné Áder Annamária, Áder János húga, az intézményt fenntartó fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként felelős volt a helyzetért. Azonban az érintett személy nem reagált az eset kapcsán felmerült kérdésekre.

Az eset kapcsán felmerült kritikák között szerepel Áder János 2016-os döntése is, mely szerint jóváhagyta, hogy a bicskei intézmény később pedofil-bűncselekményekért elítélt vezetőjét Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntessék ki.

Az ügy további alakulását és a per eredményét a politikai és jogi körök figyelemmel kísérik, mivel az nemcsak az érintett felek jó hírnevét érinti, hanem jelentős hatással lehet a politikai elit és az ellenzéki erők közötti viszonyra is.