Rogán Antal hivatala sokmilliárdos megbízást adott két baráti cégnek - ismerős nevek jártak jól

Szervezetfejlesztés a feladat 25 milliárd forintért cserébe.

Összesen 25 milliárd forintos, szervezetfejlesztésre vonatkozó megbízást kapott két Balásy Gyuláshoz köthető cég, a p2m Informatika Kft. és a p2m Consulting Kft a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól (NKOH) – derítette ki az RTL. Szabad Tamás, aki még a Lounge Consulting Bt.-ben volt üzlettársa Balásynak, mindkét cégben tulajdonos - írta a hvg.


A tévécsatorna szerint a két cég korábban már elnyert egy 30 milliárdos közbeszerzési keretszerződést az NKOH-tól, szintén szervezetfejlesztési feladatokra. Most egy tavaly év végén kiírt tenderen nyertek, ez az elbírálásról szóló dokumentumból derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben.

Eszerint a február 6-án aláírt szerződést több mint 2 hónap után sem töltötték fel.

A közbeszerzésen a győzteseken kívül mindössze két cég, a Consact Minőségfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. és a Teqtos Kft. indult. Utóbbi még az előző, 30 milliárdos tender idején erőforrásnyújtó szervezetként támogatta a két p2m-céget - írta a portál.

Az RTL hozzáfűzte:

"az utóbbi hetekben újra előtérbe kerültek azok a sokmilliárdos keretmegállapodások, amelyeket a Nemzeti Kommunikációs Hivatal köt egyes feladatok központi ellátására. 2015-től minden állami szerv a hivatalon keresztül tud bármiféle kommunikációs szolgáltatást megrendelni. Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, hogy a hivatal nekiáll reklámhelyeket vásárolni vagy kreatív koncepciókon dolgozni, a munkát kiszervezik, hatalmas, több tízmilliárdos – gyakran többször újratölthető –, így akár évekre szóló keretszerződéseket pályáztatnak meg, majd a nyertes(ek)től megrendelik azokat a munkákat, amelyekre az állami szervek igényt tartanak."