Rogánék egy lejárt engedélyű dubaji cégek dobtak oda fél milliárdot - de mit is jelent ez igazából

Hadházy Ákos posztja arról szól, hogy Rogánék fél milliárd forintot adtak egy lejárt engedéllyel rendelkező dubaji cégnek az oszakai világkiállítás ürügyén. Hadházy korábban már említette, hogy a meghívásos, zárt versenyben adták ezt a megbízást a cégnek, amelyről semmit sem lehet tudni, mert tulajdonosáról és tevékenységéről semmilyen információ nem áll rendelkezésre, még a honlapján sem. Az Egyesült Arab Emirátusok nyilvános adatbázisából azonban kiderült, hogy a Ramerset International FZE cégbejegyzésének érvényessége már másfél éve lejárt.

Bár a helyi viszonyok ismerői szerint ez elvben nem jelent nagy problémát, mivel némi pénz befizetésével az engedély könnyen meghosszabbítható lenne, az mégis furcsa és sokat elárul arról, hogy a Fidesz hogyan osztogatja továbbra is a pénzt a haveroknak.


Az, hogy egy engedély nélküli dubaji cégnek adják ezt a pénzt, két értelme van. Az egyik az adóelkerülés, ami csak kényelmetlenséget jelentene, mivel ha adózniuk kellene, akkor a befizetett adót megint el kellene lopniuk. A másik ok a tulajdonos elrejtése, ami pozitív hír, mert ez arra utal, hogy még a saját szavazóikat is zavarja a mértéktelen lopás. Sajnos azonban biztos, hogy a felelősséget nem fogják vállalni.