Rogánék több mint 10 millióra perelték Márki-Zayékat - szürreális háború indul

Egészen szürreális pert indított a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Néppárt ellen, és egyebek mellett 15 millió forintos kártérítést követeltek tőle, mert álláspontjuk szerint a kormányzati nemzeti konzultációra emlékeztető konzultációt indított idén januárban – írja a Magyar Hang.

Márki-Zay szerda este élőben a Facebookon jelentette be, hogy Rogán minisztériuma beperelte a pártját, mondván a Mindenki Magyarországa Néppárt „védjegybitorlást” követett el azzal, hogy kék alapon fehér betűs, stilizált magyar zászlóval megtámogatott arculattal indított konzultációt. Rogánék szerint ez túlságosan hasonlít a kormány igazi szerelméhez, a nemzeti konzultációhoz, és jóvátétel gyanánt azt követelték Márki-Zayéktól, hogy

fizessenek nekik 15 millió forint kártérítést késedelmi kamattal együtt,
valamint adjanak fel hirdetést több mint másfél millió forint értékben a Magyar Nemzetben az ítélet jogsértést megállapító részéről.
A per tényét nemcsak Márki-Zay szerda esti állításai támasztják alá, hanem az is, a Magyar Hang látta is a törvényszék vonatkozó, március 28-i végzését, ahol szépen egymás mellé is lett rakva a nemzeti konzultáció és Márki-Zayék saját konzultációja, amelyek amúgy valóban hasonlítanak is egymásra, sőt, a Google-ön még mindig Nemzeti Konzultáció címmel fut az az oldal, ahol elérhető volt a konzultáció. Ez viszont a bíróság szerint nem volt elég ahhoz, hogy Rogánék kívánságai teljesüljenek, ehelyett ideiglenes intézkedéssel eltiltották a Mindenki Magyarországa Mozgalmat attól, hogy a továbbiakban ezt az arculatot használja.

Szalma Botond, a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke a Magyar Hangnak azt mondta, a saját kérdőívüknek más volt a címe, a kék színt azért használták, mert a párt színe a kék, a „konzultáció” szót pedig nem is érti, hogy hogy lehetne levédetni. Azt még nem döntötték el, hogy fellebbeznek-e a döntés ellen. Márki-Zay a szerdai bejelentkezésében nevetségesnek nevezte Rogánék követeléseit. A politikus emellett arról is beszélt, hogy a Nemzeti Választási Iroda nem hagyta jóvá, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Néppárt ugyanazzal a logóval induljon az önkormányzati, illetve az EP-választásokon.