Szívszorító képek érkeztek az ételosztáson kígyózó sorokról - egy ismerős arc is feltűnt, kiderült mit csinált ott

Ma délben mintegy százhúszan vették igénybe az ingyen ebédet a Mátyás Utcai Olvasókörben, miközben további kétszázhatvan adagot házhoz szállítottak az önkéntesek azoknak, akik nem tudtak személyesen részt venni az ételosztáson.

Nagy Stella, az egyik résztvevő, elismerően nyilatkozott az ebédről, kifejezve, hogy "nagyon finom volt, nagyon ízlett, jól főznek". Hozzátette, hogy szüleivel érkeztek az ételosztásra, és már nem ez az első alkalom, hogy részt vesznek hasonló eseményen. A számukra az ételosztás létfontosságú segítséget jelent.

A vasárnapi ruha- és ételosztáson a Mátyás Utcai Olvasókörben a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyét Egyesület önkéntesei készítették el az ebédet. Százhúszan helyben fogyasztották el az ebédet, míg kétszázhatvan adagot házhoz vittek azoknak, akik egészségügyi okok miatt nem tudtak részt venni az eseményen.


Az önkéntesek elkötelezettségükről és a növekvő igényekre való reagálásról beszéltek. Czeller Éva, az önkéntesek egyike, elmondta, hogy igyekeztek gazdag és tápláló ebédet főzni az eseményre. A következő alkalommal krumplis-tarhonyás-húsos gulyást terveznek főzni.

A kezdeményezés hátterében Kerner Katalin, az Öszöm-Iszom kisvendéglő üzemeltetője áll, aki februártól kezdve minden hétvégén támogatni fogja az ételosztásokat. Márki-Zay Péter, az esemény szervezője, hangsúlyozta, hogy az ételosztások a következő hetekben más helyszíneken is folytatódnak, különböző olvasókörökben.