Tiborcz érdekeltségébe került egy vagyonkezelő ami 800 milliárd forintot kezel

Orbán Viktor vejének bankja többségi tulajdonrészt szerzett Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapjában

A Gránit Bank bejelentette pénteken, hogy sikeresen lezárult a tranzakció, amelynek eredményeként többségi tulajdonrészt szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben. Az ehhez szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank már korábban jóváhagyta.

A Diófa Alapkezelő Zrt. a magyar lakossági ingatlanbefektetések egyik vezető alapkezelője, mely közel 800 milliárd forint értékű vagyont kezel. A társaság Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapját működteti, amelynek állománya meghaladja a 310 milliárd forintot.

A Gránit Bank ezzel a lépéssel tovább bővíti szolgáltatásait a befektetési szektorban, különösen a portfólió- és vagyonkezelés terén. A bank tervei között szerepel, hogy a lakossági, vállalati és intézményi ügyfelek részére is kínáljon széleskörű befektetési lehetőségeket.

A Gránit Bank a közleményében emlékeztetett arra is, hogy 2022-ben az eddigi legjobb évét zárta, a mérlegfőösszege meghaladta az 1000 milliárd forintot, az adózás előtti eredmény pedig elérte a 13 milliárd forintot. Az idei évben a bank folytatta növekedését, a mérlegfőösszeg meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredmény pedig közelíti a 17,7 milliárd forintot, és már több mint 130 ezer ügyfélszámlát kezel.

A Diófa Alapkezelő Zrt. 2009-ben alakult, és azóta széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik ingatlan- és értékpapír alapok menedzselésében. A társaság eredetileg magánnyugdíjpénztári alapkezelésre specializálódott, majd tevékenységi köre kibővült az intézményi és lakossági ügyfelek vagyonkezelésére. Tiborcz István, Orbán Viktor veje, 2015-ben lépett az ingatlanfejlesztési piacra, és azóta jelentős részesedést szerzett ezen a területen is, például a debreceni Hilton szálloda projektben. A Diófa Alapkezelő Zrt.-be történő befektetése egy újabb lépés lehet Tiborcz ingatlanbefektetéseinek portfóliójában.