Több száz milliót kapott egy alig 1600 fős kis település fejlesztése, igaz csak szűk 2 évig üzemelt bár ígérik újra nyitják.....

Újabb elképesztő posztot tett közzé Hadházy Ákos. Ezúttal Kazár község önkormányzatának egy bizonyos "Laska Terasz" elnevezésű gasztronómiai bemutatóhelyéről szolgáltatott érdekes információkat.

A poszt szerint ez az üzlet 200 millió forintba került, amit a Belügyminisztérium "GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ" programja biztosított a "PALÓC GASZTRONÓMIA TURISZTIKAI CÉLÚ BEMUTATÁSÁNAK FEJLESZTÉSÉRE". Azonban Hadházy szerint az intézkedés nem hozta meg a várt eredményeket.

A posztból kiderül, hogy a Laska Terasz néven ismert hely mindössze két évig volt nyitva, és tavaly szeptember óta már zárva van. Bár az oldal posztjait letörölték, a vendégértékelések még mindig elérhetőek, és ezekből derül ki, hogy a helyen inkább hamburger, gyros és pizza volt az étlap fő eleme, ami ellentmond a palóc gasztronómiai hagyományoknak. A poszt szerzője ironikusan megjegyzi, hogy néha talán laskát is lehetett enni, bár kétséges, hogy ez valódi palóc étel-e.

A poszt továbbá kritizálja a helyi önkormányzat kommunikációját, amely szerint a Laska Terasz hamarosan újra kinyit. A szerző szerint ez csupán látszatintézkedés, hogy elkerüljék a pénz visszakérését a minisztériumtól. Hadházy arra is utal, hogy a polgármester a Fideszhez tartozik.

A poszt folytatásában kitér más helyi beruházásokra is, például egy 650 millió forintból épített, de csak 12 fős bölcsődére, valamint egy EU-s támogatásból felvett 50 millió forintos összegre, amiből állítólag munkásszállót építettek külföldi vendégmunkások számára.

Összességében Hadházy Ákos posztja súlyos kritikát fogalmaz meg a Kazár község önkormányzatának pénzügyi és gazdálkodási döntéseivel kapcsolatban, különösen a Laska Terasz nevű gasztronómiai bemutatóhellyel kapcsolatban.

Hadházy