Úgy néz ki, Magyar Péter simán megtölti tüntetőivel a Kossuth teret

Magyar Péter: Mutassuk meg, hogy ez nem a Rogán Antalok, Polt Péterek, Tiborcz Istvánok, Döbrögik országa

Elkezdődött Magyar Péter tüntetése a Legfőbb Ügyészségnél, a résztvevők innen a Kossuth térre vonulnak át.


Miután Magyar Péter bejelentette, hogy tüntetést szervez este 6 órára a Legfőbb ügyészség elé, a Markó utcát lezárták a rendőrök, az ügyészség épülete előtt már megtelt a tér, a Nyugati pályaudvar felől még sokan érkeztek hat előtt pár perccel is.Magyar Péter Facebook-oldalán is közvetítette a rendezvényt, és rögtön jelezte, hogy 18:40-től várják a Kossuth téren azokat, akik csak később tudnak csatlakozni a tüntetéshez.

Vastaps kíséretében érkezett meg Magyar Péter, aki egy fehér teherautó platójáról beszélt. Nagy Ervin színész is ott volt a tüntetők között, ő segítette fel Magyart a rögtönzött színpadra.

Spontán, be nem jelentett rendezvényt tartanak – kezdte Magyar, hozzátéve: fáklyákkal átvonulnak a Kossuth térre, hogy megmutassák, van fény. „Ez nem politikai, nem jobboldali, vagy baloldali tüntetés, hanem egy nemzet demonstrációja” – fogalmazott.

A kegyelmi botrányról, a rogáni propagandagépezetről beszélt Magyar, majd elmondta, hogy átadta azt a hangfelvételt az ügyészségnek, amelyen az akkor hivatalban lévő igazságügyminiszter ismerte el, hogy belenyúltak a hatóságok munkájába – szavai szerint – a Schadl-Völner-Rogán-ügy nyomozati szakasza idején.

Sokan mondják, hogy ez nem egy nagyhatású atombomba, de Magyar büntetőjogászokra hivatkozva azt állítja, hogy ez a hangfelvétel elég ahhoz, hogy az ügyészség tanúként hallgasson meg minisztereket, majd a miniszterelnököt is.

Magyar Péter hivatali kötelezettségszegéssel és hivatali visszaéléssel vádolta a kormány tagjait és a Btk. vonatkozó passzusai szerinti többéves szabadságvesztési tételeket sorolta fel. „Börtönbe, börtönbe” – skandálta a tömeg.

Kijelentette: Polt Pétertől ugyanakkor nem várható el, hogy meg tud felelni annak a feladatnak, ami ezen ügy feltárása volna, így távoznia kell hivatalából, és nemcsak neki, hanem helyetteseinek is. „Mondjon le, mondjon le” – reagált a tömeg.

„Mutassuk meg, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, a Polt Péterek, a Tiborcz Istvánok, nem a Döbrögik, hanem a magyar emberek, a Ludas Matyik országa” – jelentette ki Magyar Péter, majd jött a Mi vagyunk a Grund és a tömeg elindult lassan fáklyákkal a Kossuth térre.