Pániküzembe kapcsolt az egyház: meghátráltak a nép akarata előtt az egyik legfontosabb ügyben

A Szeged-Csanádi Egyházmegye honlapján közölte, hogy ellentétben korábbi terveivel, nem fogja kivágni a Szent Gellért Fórum stadion mellett lévő 6 hektáros erdőt. Ehelyett az erdő helyén, Szegedtől 20 kilométerre, Mórahalom városában épít iskolát és focipályákat. A közlemény szerint:

„A Szeged Város Önkormányzata többször is kifejezte nemtetszését a tervezett beruházással kapcsolatban, ezért a Szeged-Csanádi Egyházmegye más megoldást keresett. A projektet Mórahalmon valósítja meg, köszönhetően a helyi önkormányzat segítségének, amely ingyenesen felajánlott egy közel 10 hektáros területet a tervezett infrastruktúra felépítésére.”

Az erdő, amelyet tavaly ősszel a kormány ajándékozott az egyháznak, állami tulajdonban van, és azóta vita tárgyát képezi. Szeged önkormányzata szerette volna megtartani az erdőt, mert segít megkötni a városba beáramló por egy részét. Az erdő megőrzése érdekében több száz ember tüntetett Szegeden, és több ezren írták alá azt a petíciót, amely az erdő kivágása ellen tiltakozik. Egy szegedi lakossági fórum résztvevői azt ígérték, hogy élőlánccal fogják védeni az erdőt, ha a favágók megjelennek.


Az egyházmegye közleménye szerint gondozni fogják az eddig elhanyagolt szegedi erdőt, és kialakítanak futófolyosókat és sétálóösvényeket.