Váratlanul megszólalt K. Endre Novák Katalinról és Varga Juditról

K. Endre sajnálja, hogy Nováknak és Vargának le kellett mondania, viszont hálásan köszöni a döntésüket

K. Endre, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, reagált Balog Zoltán református püspök interjújára, amelyben Balog elismerte, hogy személyesen kért kegyelmet K. Endre ügyében. A volt igazgatóhelyettes írásban válaszolt a Blikk kérdéseire, kiemelve, hogy továbbra is ártatlannak tartja magát.

Balog kiállása nagy hálával töltötte el K. Endrét, aki szerint a püspök azon kevés személyek közé tartozik, akik „az ellene gerjesztett lincshangulatban” mernek nyíltan felvállalni véleményüket és kiállni az ártatlansága mellett. K. Endre úgy véli, Balog azért várt a megszólalással a választási kampány végéig, mert politikai haszonszerzésre használták volna az ügyet a pártok.

Az igazságszolgáltatásban K. Endre több hibát lát az ügyében. Kifogásolja, hogy az ügyészség vádat emelt ellene anélkül, hogy a rendőrség meghallgatta volna, és hogy a vádiratban egymásnak ellentmondó tanúk vallomásait használták fel. Emellett úgy véli, hogy a bíróság nem vette figyelembe kellően a bizonyítékokat, amelyek alapján nem lehetett volna egyértelműen megállapítani bűnösségét.

K. Endre a kegyelmi ügybe belebukó két fideszes csúcspolitikus, Novák Katalin és Varga Judit lemondását is sajnálja. Ugyanakkor hálásan köszöni döntésüket.

Balog Zoltán június 13-án hosszú interjút adott a 777 keresztény blognak, ahol részletesen beszélt K. Endre ügyéről és véleményét továbbra is megosztotta K. Endre ártatlanságáról.