Zsigó Róbert: visszaadtuk azt, amit Gyurcsányék egyszer már elvettek

Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese kedden kijelentette, hogy a kormánypártok az ellenére, hogy gazdasági nehézségekkel küzdenek, megvédik a 13. havi nyugdíjat, amely a napokban meg is érkezik a nyugdíjasokhoz. Azt mondta, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók Európa szerte nehéz időket hoztak, de a nemzeti kormány és a Fidesz-KDNP továbbra is nagyra értékeli a nyugdíjasokat, és kitart amellett, hogy visszaadja mindazt, amit a "dollárbaloldal" korábban elvett tőlük.

Zsigó Róbert kiemelte, hogy amikor a baloldal rossz kormányzása miatt nehéz helyzetbe került, azonnal a legkiszolgáltatottabbakra, az idősekre akart spórolni, és ezért vonta vissza tőlük a 13. havi nyugdíjat. Ezzel szemben a Fidesz és a KDNP 2022-ben sikeresen visszaállította a 13. havi nyugdíjat, amelyet a mai, háborús időkben is megkapnak az idős emberek. Így visszaadták azt, amit Gyurcsányék korábban elvettek tőlük.

Az politikus hangsúlyozta, hogy a Fidesz és a KDNP továbbra is támogatja azokat, akik korábban aktívan részt vettek Magyarország építésében, és kiáll mellettük.