Brutálisan bántalmazták Nagy Ferót a kommunista időszakban - megdöbbentő vallomás - „Reggel jöttek mindig”

A kommunista időszakban Nagy Feró, a Beatrice frontembere is többszörösen bántalmazás áldozatává vált. A rendőrök rendszeresen megverékelték, ami brutális sérüléseket okozott, beleértve az orrán és száján ereszkedő vérzést is. Az egyik rendőr volt a verőlegény, míg a másik látszólag megértő hozzáállást mutatott, így jól körvonalazódott a jó zsaru - rossz zsaru szereposztás a hetvenes években.

Nagy Feró visszaemlékezései szerint rendszeresen behívták őket a rendőrségre, általában reggel négy vagy öt óra körül. Ekkoriban, a szocialista rendszerben, a Beatrice zenekar szinte csak tolerált volt, koncertezhettek ugyan, de lemezt már nem adhattak ki. A rendőrségre vitték őket, ahol rácsos szobába zárták őket, majd kihallgatószobába vezették.

Az egyik kihallgató során egy nyomozó felkérte Ferót, hogy üljön le, majd távozott. Egy másik nyomozó azonban ráordított, hogy ki engedte meg, hogy leüljön, majd pofonvágta, ami miatt Feró orra vérzett. A nyomozó megfenyegette, majd távozott, hagyva Ferót egyedül a vérző orrával.


Az első nyomozó visszatért, és megkérdezte, mi történt az orrával. Feró nem merte elmondani az igazságot, így egy zsebkendőt kapott, hogy törölje meg a vért.

Ezután kezdődött a hosszú kihallgatás, mely során a rendőrök a rendszerellenesnek gondolt zenekarokról faggatták őket. Végül, mintha mi sem történt volna, hazaküldték őket, ahol a verés nyomait cipelve folytatták életüket.