Mégsem csak pletyka - ittas vezetés miatt vették el Zalatnay Cinitől a jogsiját - most megszólalt a dologról és az igazoltatásról

Zalatnay Sarolta elmesélte, miért vonták meg a jogosítványát, és hogyan kellett megtennie azért, hogy visszaszerezze.

A sztár tavaly februárban vesztette el jogosítványát ittas vezetés miatt, amikor egy éjszaka egy budapesti utcán megállították, és a szonda pozitív eredményt mutatott.

Az ittas állapotban történt járművezetés miatt elindított eljárás eredményeként Zalatnay Saroltát pénzbüntetésre ítélték, és jogosítványát hét hónap után kapták vissza. Ehhez részt kellett vennie egy képzésen, és vizsgát is kellett tennie. Az énekesnő, aki 1966-ban szerezte meg a jogosítványát, úgy véli, hogy a frissítés jó lehetőség volt a KRESZ-ismereteinek felújítására.

Zalatnay Sarolta a Hot! magazinnak elismerte, hogy bár a véralkohol szintje kimutatható volt, mégsem volt részeg, sőt, kapatos sem.

"A születésnapomon néhány konyakmeggyet ettem, amit a barátaim ajánlottak, miután a pezsgőt visszautasítottam. Sajnos aznap még semmit sem ettem, és ez vezetett ahhoz, hogy a szonda pozitív lett. Tudtam, hogy vállalnom kell a felelősséget, amikor a rendőr megállított. Az alkoholfogyasztásra vonatkozó kérdésre őszintén elmondtam, hogy néhány szem konyakmeggyet ettem nem sokkal korábban"


– mesélte a hetilapnak.

Zalatnay Sarolta szerint, ha nem ismeri be az alkoholfogyasztást, talán megúszta volna, mert a rendőr felismerhette volna, de ő úgy döntött, hogy vállalja a felelősséget. Most még jobban ügyel arra, hogy mit fogyaszt vezetés előtt, és elmondása szerint már egy korty alkoholnál is inkább sofőrszolgálatot hív.



"Most már tudom, hogy még néhány szem konyakmeggy sem fér bele vezetés előtt. Bár a konyakmeggyről nehezebben szokom le, mint a vezetésről! Ötvenhat évig nem volt ilyen problémám, és biztos vagyok benne, hogy ez az első és utolsó kihágásom volt!"


- mondta a 75 éves sztár.