Használtak lehettek az uniós pénzből osztogatott laptopok amiket gyerekek kaptak!

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, egy szülői levél alapján arra a következtetésre jutott, hogy az iskolákban uniós pénzből kiosztott laptopok között használt eszközök is találhatók.

A Facebook-oldalán megosztott posztjában Hadházy élesen kritizálta azokat a laptopokat, amelyeket az Európai Unió támogatásával osztanak szét tanulók és pedagógusok között. A képviselő úgy jellemezte ezeket a gépeket, mint "meglehetősen gyenge, de legalább erősen túlárazott" eszközöket.


Novemberben és decemberben további 140 ezer oktatási célú laptop jutott el az iskolákhoz az uniós támogatással, de Hadházy szerint az általa kapott visszajelzések alapján számos probléma merült fel. A képviselő egy budapesti gimnazista szülői levélre hivatkozva állította, hogy a Klebelsberg Központ leltári matricával ellátott gépek legalább egy része használt.

Hadházy a posztjában egy levelet is idézett, amelyet egy szülőtől kapott. A levél szerint a szülő több mappát talált a kiosztott laptop kezdőképernyőjén, melyekben "családi fotókat, munkahelyi felmondást, kriptovalutás elszámolásokat, munkahelyi referenciafotókat" találtak, sőt még az előző felhasználó személyes adatai is benne voltak.


Hadházy szerint ezek az információk erősítik a gyanút, hogy a kiosztott laptopok legalább egy része már korábban használatban volt, és kifogásolta az esetet, mint a támogatás hatékony és felelős felhasználásának hiányát. - számolt be róla az rtl