Új autómárka tűnt fel a piacon - Minden magyar család udvarán állni fog egy ilyen autó

A Red Bull bejelentette, hogy autóipari részlegét kiterjeszti, és sorozatgyártású járműveket is gyártani fog. Az első ilyen jármű, az RB17-es, 2024-ben debütál, kijelentette Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports interjújában.

A Red Bull RB17 szuperautó a Forma–1-es csapat 20 éves évfordulójának alkalmából kerül forgalomba. A jármű tervezését a híres szakember, Adrian Newey vezeti, aki a Red Bull versenyautóinak tervezése terén is elismert.

A szuperautó az Aston Martin Valkyrie modell koncepcióját továbbfejleszti, és kiemelkedő aerodinamikai megoldásokkal rendelkezik, amelyek szó szerint az útra szívják az autót. Az RB17 alapja egy karbon monocoque, amely jelentősen csökkenti az autó súlyát, mintegy 900 kg-ra.

A járműt egy 1250 lóerős, V8-as turbófeltöltővel és Forma–1-es KERS energia-visszanyerő technológiával ellátott hibrid egység hajtja majd. Összesen 50 darab RB17 készül, és tervezik, hogy évente 15 autót szerelnek össze. Az autó ára darabonként körülbelül 6 millió dollár lesz.