Miért cikkezz a kínai sajtó 320 milliárd Ft magyar közpénzről? - itthon ezt nem mondták..

320 MILLIÁRD KÖZPÉNZ A KÍNAI GYÁRNAK DEBRECENBEN!

Ezt az információt a kínai (!) médiából sikerült megszerezni, miközben a kormány sunnyog és elindította a gyűlöletkampányt is a tiltakozó debreceniek ellen.

Két kínai cikkben is leírják, hogy 800 millió euró értékű támogatást ad a magyar kormány a kínai CATL-nek. Szijjártó Péter korábban azt mondta, hogy "a CATL-lel két és fél évvel ezelőtt kezdtük meg a konkrét tárgyalásokat, amikor a vállalat még egy másik helyszínben gondolkodott, így mondhatni, hogy bravúros mentéssel sikerült befurakodnunk a képbe, és világossá tenni a kínai fél számára a hazánk és Debrecen városa által kínált előnyöket."

A "bravúros mentés" annyit tesz, hogy beton helyett pénzbe öntené a magyar kormány a vízzabáló kínai monstrumgyárat. Ez 36 millió forintot jelent munkahelyenként, úgy, hogy valószínűleg a többség kínai, kazah, vietnámi és egyéb, harmadik országbeli lesz, ahogy azt láthatjuk szerte az országban.Ez több pénz, mint Debrecen egy éves költségvetése. Ez annyi pénz, amiből az oktatást a kormány saját bevallása szerint is rendbe lehetne tenni.

Minderről persze nem tudnánk, ha a kormányon múlna, hiszen nem árulnak el semmit, ezért kínai forrásokból kell tájékozódni. Nevetséges, hogy Kínából, egy kommunista diktatúrából több információ elérhető egy magyar beruházásról, mint a magyar kormánytól...

A debreceniek megérdemlik, hogy világosan lássák, mi történik a városukban. Legyen népszavazás Debrecenben az akkumulátorgyárról!