Százmilliókat kaszáltak Dzsudzsák Balázsék, Szijjártó Péter is feltűnik a háttérben

Több száz millió forintos bevételt realizált Dzsudzsák Balázs és társai az általuk alapított egészségügyi cégcsoport értékesítésével, melyről a 24.hu közérdekű adatigénylése alapján számolt be. Az áprilisban lezajlott tranzakció során Dzsudzsák és négy társa, köztük menedzsere, Vörösbaranyi József, értékesítette a 2019-ben alapított Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t a győri Széchenyi István Egyetemnek 370 MILLIÓ FORINTÉRT.

A tranzakció számukra különösen előnyös lehet, mivel eddig egyik cégből sem vették ki osztalékot.

A vásárlással a győri egyetem egy olyan modern magánrendelőt szerzett, amely MR-készülékekkel rendelkezik, és elsősorban ortopéd és balesetsebészeti szakrendeléseket kínál. Az egyetem az egészségtudományi területen meglévő tapasztalatára és tudására építve szeretne részt venni a térség egészségügyi szolgáltatásainak biztosításában, korszerű technológiák, mint a robotizáció, digitalizáció, adatelemzés és mesterséges intelligencia segítségével.

A tranzakció hátterében feltűnik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki jó barátja a labdarúgónak. Az üzletkötés idején a tárcavezető tagja volt a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának, amelynek jóváhagyása szükséges volt a 25 millió forintot meghaladó cégvásárlásokhoz, így Döntéshozói szerepet játszott a tranzakció lebonyolításakor.

A tulajdonosváltás után mindkét cég új ügyvezetőt kapott, a győri fideszes parlamenti képviselő, Simon Róbert Balázs feleségét, Simon Róbert Balázsnét.