Minden este hét óra tájékán egy rendőrautó parkol le Kásler Miklós budakeszi háza előtt....


Budakeszi – Néhány hónapja minden este hét óra tájékán egy rendőrautó parkol le Kásler Miklós budakeszi háza előtt, majd ott parkol egészen addig, amíg az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) első embere el nem indul munkába.







A ritka szépségű, impozáns épületet amúgy napközben hivatalosan nem őrzi senki, ebből következik, hogy a személyi védelem nem az ingatlannak, nem az egész családnak, hanem kizárólag a miniszternek szólhat. A jelenséget elsőként a Hirklikk nevű internetes portál egyik olvasója vette észre, aki fényképet is készített a ház előtt álló rendőrautóról.



Tegnap – az információ nyomába eredve – lapunk munkatársai a helyszínen jártak, ahol több, az utcában lakó is megerősítette, a hír igaz, de ők örülnek, mert ilyen biztonságban még soha sem voltak éjszakánként.



– Nem tudom napra pontosan, de tavasz vége vagy nyár eleje óta áll a miniszter úr háza előtt egy rendőrautó. Este 7 óra körül érkezik a napi ügyeletes, majd valamikor kora reggel távozik, mert amikor 8-kor én munkába indulok, már soha sincsenek itt – mondta lapunknak egy, az utcában lakó középkorú hölgy. – Bevallom, mi nagyon örülünk neki, hiszen így biztos, hogy nem törnek be sem hozzánk, sem a szomszédokhoz. Egyébként Kásler úr nagyon jó szomszéd, köszönésben nem lehet megelőzni – tette hozzá a hölgy. Az őspark közepébe épített, a hegyoldalba illesztett erődítményként emelkedik ki a villa Budakeszi egyik mellékutcájában, oldalát agancsok díszítik, összességében lenyűgöző benyomást kelt. Egyáltalán nem hivalkodó, stílusát tekintve tökéletesen illeszkedik a környezetéhez és a szomszédos épületekhez. Azzal kapcsolatban, hogy miért van szükség az éjszakai védelemre megkerestük a rendőrséget is, amely az alábbi választ küldte:



„A rendőrök nem konkrét személy- vagy objektumvédelmi feladatot látnak el. A területileg illetékes rendőri szerv szolgálati feladatait a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látja el, a szolgálatot ennek megfelelően szervezi”.



Több variáció is felmerül, ezek élén az áll, hogy márciusban betörtek a miniszter szülőházába Sárváron. Miután a betörők akkor a házból semmit nem vittek el, nem kizárt, hogy a minisztert akarták megfélemlíteni, ezért szükséges őt Budakeszin is őrizni. Nem kizárt az sem, hogy amióta Müller Cecília országos tiszti főorvos olyan fenyegetéseket kapott, hogy védelmet kellett kérnie, ugyanez fordulhatott elő a vírushelyzet koordinálásában kulcsszerepet játszó Kásler Miklóssal is.



Az ügyben megkerestük az EMMI-t is, de válasz onnan sem érkezett kérdésünkre.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen