Nemzetköz botrány: elképesztő mit üzent Schmidt Mária az Oxford professzorának

„Ön mégis kinek képzeli magát?”

– indítja Schmidt Mária Timothy Garton Ashnek, az Oxfordi Egyetem professzorának címzett nyílt levelét. A Terror Háza igazgatója azért ment neki Facebook-oldalán Ashnek, mert az a Guardian hasábjain bírálta a magyar kormányt.

„Európa nem fogja örökké etetni azt, aki a kezébe harap, szembemegy az európai alapértékekkel, miközben eurómilliárdokat tesz zsebre” – írta többek között az Oxfordi Egyetemen Európa-tanulmányok professzoraként oktató Ash Magyarországról a szóban forgó cikkben. A cikk címe és fő állítása, hogy „Európának meg kell ragadnia ezt az esélyt, hogy visszaállítsa a demokráciát Magyarországon”.

NER egyik főideológusaként funkcionáló Schmidt Máriánál eléggé kiverte a biztosítékot Ash fenti megállapítása, amelyet szó szerint idéz is a nyílt levélben. Schmidt válaszként kérdőre vonja a szerzőt:

„Miért ír, nyilatkozik és beszél újra meg újra a magyar politikáról? Magánvéleményét fejti ki, vagy fizetett Soros-lobbistaként szólal meg? Ideje lenne tisztázni a beszédhelyzetét, hogy mindenki láthassa, miért tekinti Önt egyfajta orákulumnak a nemzetközi neomarxista ballib média, lásd még: független, objektív. Persze tudjuk, hogy mindet Soros finanszírozza azért, hogy a nyílt társadalom fedőnevű birodalmi projektet szolgálják. Ez a közös nevező a sorosista, globálmarxista Guardian-nel is, aminek Ön, Ash, az egyik újságírója. Újságírója. Vagyis, Ön már rég nem komoly tudós, még csak nem is egy különösebben érzékeny elemző.”

Továbbá azzal vádolja a szerzőt, hogy „a globális, birodalomépítő erők tipikus kijáróinak egyike”. Schmidt Mária itt nem áll meg, a levél végén „jellegzetes oxbridge boy”-nak nevezi Asht, „akinek teljesítménye ugyan egyre szerényebb, elitizmusa és arca viszont egyre csak nő”.

Schmidt az utóbbi időben rátalált a facebookos nyílt levél műfajára, nemrég még Boris Johnson brit miniszterelnöknek is ekképp üzent hasonlóan nyers stílusban.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....