Elképesztő: megmutatták milyen luxus körülmények között raboskodnak börtönbe zárt politikusaink


Ismert politikus és cégvezérek menedéke és munkahelye lett a könyvtár a kecskeméti börtönben.



A sokak által csak luxusbörtönként emlegetett Wéber utcai intézményben tölti büntetését Mengyi Roland (46) volt fideszes országgyűlési képviselő, Kocsis István (69), az MVM és a BKV korábbi vezérigazgatója, valamint Bakonyi Zoltán, aki a vörösiszap-katasztrófa miatt ül, ő volt a Mal Zrt. egyik vezetője.



A Blikk úgy tudja, mindhárman dolgoztak könyvtárosként, ami kevésbé megterhelő feladat, mint amit a többi elítélt végez a börtön falain kívül lévő üzemekben.



Korábban Kocsis István látta el a könyvtárosi feladatokat, de ő osztotta a reggelit és az ebédet is.



Úgy tudjuk, Mengyi Roland és Bakonyi Zoltán is kipróbálhatta magát könyvtárosként, de csak Kocsis került közelebbi barátságba a könyvekkel, ő szereti aláhúzni vagy kijegyzetelni a figyelmét megragadó mondatokat. Információnk szerint megkedvelte a Jókai-regényeket, legutóbb Az arany embert olvasta.



De vélhetően nem talált maradéktalan lelki támaszt az irodalomban, forrásaink szerint többen is látták, hogy a börtönigazgató havi rendszerességgel meglátogatja és hosszasan beszélget vele. Szerettei nem jöhetnek sem hozzá, sem más elítélthez. A járvány miatt ugyanis már egy éve nincs beszélő, mindenki csak a börtön által biztosított számítógépen, Skype-on láthatja szeretteit, ami komoly lelki feszültséget okoz.



Úgy tudjuk, Bakonyi Zoltán még a tabletjét is behozta volna a börtönbe, de mivel a szabályzat tiltja, vissza kellett küldenie. Így ő is csak akkor videótelefonálhat feleségével a bv. gépén, amikor megengedik neki.



„A fogvatartottak jogosultak arra, hogy meghallgatást kérjenek büntetés-végrehajtási ügyeik intézéséhez az illetékestől, akár az intézet parancsnokától” – közölte érdeklődésünkre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóosztálya. De mint tudatták, a börtön parancsnoka egy fogvatartottat sem látogat meg, hanem megjelenik a körletrészeken, és meggyőződik a szabályok betartásáról, szükség esetén kommunikál a munkatársaival és a fogvatartottakkal.



„Visszautasítjuk a feltételezést, hogy bizonyos fogvatartottak kivételezett munkaköröket kapnának. Az intézetben az elítéltek – a munkáltatási lehetőségeink által biztosított keretek között – többféle munkakörben, így például ételosztóként, takarítóként vagy éppen segédmunkásként is dolgoznak” – közölték.



Ellismerték, hogy a járvány miatt felfüggesztették a személyes kapcsolattartást, viszont hosszabb telefonálást és videótelefonálást engedélyeznek a bentlakóknak.



Megéri jól viselkedni



A kecskeméti börtön Wéber utcai részlege onnan vált országosan ismertté, hogy itt egyágyas cellák is vannak, és ezek felszereltsége, kulturáltsága inkább emlékeztet kollégiumra. Korábban biliárdszoba is volt, de megszüntették. Az elítéltek ugyanakkor szabadidejükben kertészkedhetnek, napozhatnak, nyelvet tanulhatnak, olvashatnak, kondizhatnak, sőt még főzhetnek is a közös konyhában, ha keveslik a háromszori étkezést. Karácsonykor bejgli is kerül az asztalra. Az intézményben nagy a fegyelem, mert a rendbontókat áthelyeznék máshova, ahol egész mások a körülmények.















Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen