Kásler beismerte: megfenyegették őt és a családját - részleteket is elárult - Éjjel-nappal civil és


Budapest – Éjjel-nappal civil és egyenruhás rendőrök felügyelik Kásler Miklóst, amióta megfenyegették az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) vezetőjét.

Egy lakóbuszból figyelik őt a rendőrök, de időnként rendőrautó is megjelenik a háznál. Mint kiderült, a minisztert életveszélyesen megfenyegették, ám erről nem beszélhet.


Megtiltotta a hatóság Kásler Miklósnak, hogy a fenyegetésével kapcsolatban akár egy szót is szóljon bárkinek – állítja a Blikknek Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. Szerinte a rendőrség valós fenyegetés hatására döntött úgy, hogy a vezetőnek a Terrorelhárító Központ (TEK) szakemberei biztosítsák a legmagasabb fokú, 24 órás, állandó védelmet.

– Ha fenyegetés ér egy magyar politikust, a magyar rendőrség ugyanazt a protokollt alkalmazza, mint az amerikai társhatóság – magyarázta Tarjányi Péter. – A fenyegetés súlyossága szerint pszichológus szakembereket is felkérnek a lehetséges merénylő személyiségrajzának feltérképezéséhez.

"Úgy vélem, ahogy korábban Müller Cecíliát, úgy Kásler Miklóst is a járványügyi intézkedésekkel elégedetlen, sértett ember fenyegethette meg.

"Hogy miért kötelezik a politikusokat, hogy hallgassanak a védelemről? Mert korábban már előfordult, hogy a megfenyegetett személy a sajtónak nyilatkozva önkéntelenül is elszólta magát. Ezzel pedig értékes információhoz juttatta a merénylőt.

Tarjányi Péter szerint a magas rangú politikusok megölésével riogató P. Imrének és társainak nincs közük a jelenlegi ügyhöz. Úgy véli, jó esélye van a rendőrségnek, hogy elfogják a fenyegetőzőt.

– Szerencsére Magyarországon nincsenek profi terrorszervezetek, elsősorban zavart elmeállapotú, pszichésen beteg emberek követnek el ilyen bűncselekményt – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Mint azt a Blikk megírta, pár napja Kásler Miklós budakeszi házát éjjel-nappal rendőrök őrzik. Korábban már betörtek a miniszterhez, ezúttal azonban életveszélyes fenyegetést kapott, ez indokolta a magasfokú védelmet.

Az ügyben kerestük Kásler Miklóst, aki a fentiek ismeretében érthető módon nem nyilatkozott. De a Blikknek az EMMI a közleményében elismerte, hogy valóban életveszélyesen megfenyegették a minisztert és a családját, és azt is, hogy rendőri védelem alatt áll.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....