Müller Cecília botrány: 50 ezer forintért nyomtatnak ki és küldenek el egy-egy szerződést, a piaci ár közel kétszereséért vesznek műszereket.

Alighanem Hadházy Ákos türelmét, és/vagy idegrendszerét tesztelgeti Müller Cecília, legalábbis ez derül ki a független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzéséből.

E szerint amikor Hadházy Ákos egy, az országos tiszti főorvos által vezetett 17 milliárdos egészségügyi szűrési program részleteivel kapcsolatban fejezte ki intenzív érdeklődését közérdekű adatigénylés formájában, Müller Cecília előbb a jól bevált módon meghosszabbította a válaszadás határidejét 45 nappal, majd ennek leteltével közölte:

nem adja ki a kért adatokat.

Hadházy Ákos bejegyzésében azt írta, nem csodálkozik a titkolózáson, mégpedig azért, mert beszámolója szerint egyebek között

fejenként 70 ezer forint értékben számolnak el egy kávészünetet,
50 ezer forintért nyomtatnak ki és küldenek el egy-egy szerződést
a piaci ár közel kétszereséért vesznek műszereket.


A politikus ezért azt szerette volna áttekinteni, hogy pontosan mi valósult meg az előirányzott tanulmányokból és számítástechnikai fejlesztésekből. Mivel a közérdekű adatigényléssel a jelek szerint nem járt sikerrel, állítása szerint megpróbál országgyűlési képviselőként betekinteni a projekt dokumentumaiba. Amennyiben ez a próbálkozás sem lesz eredményes, úgy az eddig megtudott információk alapján teszi meg a bejelentést az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....