Egy újabb szakszervezet ment neki Palkovics Lászlónak az OMSZ-vezetők botrányos kirúgása miatt

Elutasítják a politikai nyomásgyakorlást.

A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (TDDSZ) elítéli az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) két vezetőjének politikai okokból történő felmentését, és szolidaritást vállalnak az OMSZ valamennyi munkatársával — írta a szakszervezet pénteki közleményében.

Mint írták, elítélik a szakmai szempontokat a politikaiak mögé helyező cselekedeteket, és

elutasítják a tudományos szervezetekre nehezedő politikai nyomásgyakorlást is.

Kiemelték, hogy az OMSZ vezetőit a Magyar Tudományos Akadémia egyik rendes tagja bocsátotta el, ezért a TDDSZ reméli, hogy az MTA elnökének kérésére nemcsak az MTA Meteorológiai Tudományos Bizottsága, hanem az MTA Tudományetikai Bizottsága is állást foglal az augusztus 20-i előrejelzés és az OMSZ két vezetőjének menesztése kapcsán.

A Technológiai és Ipari Minisztériumot vezető Palkovics László hétfőn menesztette az OMSZ elnökét és elnökhelyettesét, amiatt, hogy augusztus 20-án az OMSZ 75-80 százalékos valószínűséggel esőt, vihart jelzett előre Budapestre, ezért lefújták az esti tűzijátékot.

“A meghozott döntést annál is inkább felháborítónak tartjuk, mert a műszaki kérdésekkel (egykor) foglalkozó Palkovics Lászlónak ‒ publikációi tanúsága szerint legalábbis ‒ tisztában kellene lennie a valószínűség jelentésével.

Palkovics László már korábban is számos tudomány- és szakmaiságellenes lépésnek volt politikai kulcsfigurája,

melyek közül az MTA kutatóhálózatának önkényes kiszervezése váltotta ki a legnagyobb tiltakozást. A miniszter jelenlegi döntése a szakmai elvárásoknak megfelelő állásfoglalás helyett a politikai szempontok térnyerését segíti elő, az ADF pedig ezt a döntési mechanizmust teljes mértékben elutasítja”

— áll a közleményben.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....