Szintet léptek Orbánék: Hektáronként vásárolják fel a Balaton környékét a Fidesz-közeli cégek

Terjeszkednek a kormányközeli méltóságok.

A földtörvény rendelkezéseinek köszönhetően, nyilvánosságra hozott adásvételi szerződések sora tanúskodik arról, hogyan vásárol újabb földeket és zártkerteket ifj. Mészáros Lőrinc, a lélegeztető bisznisz egyik szereplője, Schimicsek Tibor, a közpénzes megbízásokkal kitömött B+N Referencia Zrt. vezető tisztviselője, Szij László Csaba, vagy épp Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő, írja az Átlátszó.

A tulajdoni lapból kiderült, hogy

ifjabb Mészáros Lőrinc vett meg 300 millióért egy tihanyi ingatlant.

Az érintett telek Óváron található, ami a település külterülete, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. Korábban telekalakítási eljárást indítottak az ingatlanra, hogy a rétből és gazdasági épületből megfelelő átsorolást kapjon, de ezt az illetékes kormányhivatal egyelőre elutasította.

Óváron építkezik többek között Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök exneje is,

aki vett ott egy kis villát, amit földig leromboltatott és újat épít helyébe, ami miatt a kormányhivatal megbírságolta.

Orbán Viktor gyermekkori barátjának, Mészáros Lőrincnek három gyermeke van: Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc, akik 2015 júniusában alapították meg a Fejér-BÁ.L. Zrt.-t. A cég már abban az évben nettó 1,1 milliárd forint árbevételt és 65,3 millió forint adózott eredményt ért el, 2020-ban pedig már 44,5 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak 4,2 milliárdos adózott eredmény mellett.

2021-ben nettó árbevétele csaknem 50 milliárd, a nyereség 4,6 milliárd volt.

Mindezek fényében, már érthetővé válik az is, hogy ifj. Mészáros Lőrincnek miből telik balatoni nyaralóra.

Nemcsak a Mészáros-családot érdekli a Balaton. Szintén egy kifüggesztett adásvételi szerződés árulkodik arról, hogy az ábrahámhegyi Kvarc-Ásvány Bányászati Kft. megválik a Salföld 077/12 helyrajzi számon található bánya és erdő megnevezésű, valamint a Salföld hrsz. 077/16 erdő megnevezésű ingatlanától, amely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén fekszik.

A dokumentum szerint a vevő nem más, mint Schimicsek Tibor, aki az V. kerületi ingatlanbizniszek egyik jól ismert szereplője, és aki cégével tavaly megvette az orfűi akvaparkot is egy fővárosi irodaházzal együtt. Az üzletember a két salföldi ingatlanra 5,5-5 millió forintot költött.

Szij László Csabának (aki nem Szíjj László jachttulajdonos), szintén megtetszett Szentbékkálla: ő egy 3246 négyzetméteres ingatlant (1698/1 hrsz.) vásárolt ott 120 millió forintért. Szij László Csaba a B+N Referencia Zrt. egyik cégjegyzésre jogosult munkavállalója. A 6516 fős B+N Referencia számos közbeszerzést nyert az elmúlt években. 2017-ben például egy 12 milliárd forintos tendert húztak be a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnál, majd 2018-ban egy 24 milliárd forintos pályázaton is sikerrel szerepeltek.

2019-ben többek között egy nettó 26 milliárdos keretszerződést nyertek el szintén a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól.

A 2020 végén meghirdetett gigatendert is megszerezték, így ők végezhetik a kórházak 300 milliárd forintos takarítási munkálatait négy évig.

Szentbékkálla mellett Mindszentkállán is zajlik az élet. A nagyjából 240 fős településen

Szatmáry Kristóf vásárol összesen 6831 négyzetméternyi szőlőt 3 millió forintért.

Ez nem meglepő, hiszen a fideszes országgyűlési képviselő borászkodik is:

badacsonyi panziója 2020-ban kapott 127,6 millió forintos európai uniós támogatást.

(atlatszo.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....