Kiderült miért jelentek meg török rendőrök Magyarországon - több mint félmilliárd forint...

Nem spóroltak vele.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság török és cseh rendőröket akart elszállásolni Szegeden, de csak az előbbieknek tudott ideiglenes otthont biztosítani — derül ki az uniós közbeszerzési értesítő friss számából, vette észre a Magyar Hang.

Az értesítő szerint a főkapitányság 50-55 török rendőrt szállásol majd el Szegeden, a szerződéskötéstől számolt egy éves időtartamban, vélhetően azért, hogy ők is részt vegyenek a déli határvédelemben. Mivel a szerződéskötésre augusztus 25-én került sor, a török rendőröknek jövő nyárig biztosan lesz otthona a városban.

18 000 ezer vendégéjszakával számolt a rendőrség,

amiért legfeljebb nettó 530 millió forintot fizetnének.

A főkapitányság a vendégéjszakák 70 százalékát köteles kifizetni, a 30 százalékot opcionális jelleggel kérhetik, tekintve, hogy egy keretmegállapodásról van szó.

Közel 40-50 cseh rendőrt is vártak volna Szegedre, esetükben egy év alatt, 14 400 vendégéjszakával és nettó 370 milliós keretmegállapodással számoltak a megyei rendőrök – ám ez a szerződéskötés meghiúsult. A közbeszerzési értesítőből az derült ki, hogy azért, mert a beszerzés “középirányítója” nem biztosította a szerződés fedezetét.

A török rendőrök egyébként jóval több előnyt élveztek a csehekkel szemben: őket egyágyas szobákban helyezhetik el, míg a cseh rendőröknek egy-háromágyas szobák jutottak volna. Ezen túl, a törököknek a napi reggelin túl meleg vacsora is jár a szerződés értelmében, míg a csehek csak reggelit kaptak volna.

Beszédes az is, hogy a magyaroknak jutottak a legszerényebb körülmények: a nagylaki panzióban egy-háromágyas szobákban helyezik el az ide érkező, 15-40 magyar rendőrt, és

étkezést nem is kell nekik biztosítani.

Az ő esetükben sikerült megállapodni a szállásadóval, és forrás is jutott rá, 18 millió forintos értékben.

A lap az Országos Rendőr-főkapitányságot és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkérdezte az üggyel kapcsolatban: arról érdeklődtek, hogy mi indokolja, hogy éppen török és cseh kontingenseket hívjanak Szegedre, vélhetően a határmenti szolgálatra, illetve azt is megkérdezték, hogy miért vannak jelentős különbségek a cseh, a török és a magyar rendőrök tervezett ellátásában. Amint a rendőrség válaszol, frissítik cikküket — írták.

A török csoport végül a szegedi Mátrix hotelben kaphat szállást, így a Mátrix hotelt üzemeltető Optim Hotels Kft. tulajdonosai örülhetnek a bomba üzletnek.

(hang.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....